Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Metrofliser - sådan sætter du dem op

Jopa täysin valkoisesta huoneesta tulee elävä, kun metrolaattojen viistot reunat heijastavat valoa lukemattomissa eri sävyissä.

Valo leikkii upeasti suosittujen metrolaattojen viistoilla pinnoilla. Metrolaatoilla laatoittaminen on hieman tavallista työläämpää, mutta ehdottomasti vaivan arvoista. Laatat luovat kylpyhuoneeseen ainutlaatuista tunnelmaa ja retrohenkeä. Laatat suunniteltiin yli sata vuotta sitten heijastamaan New Yorkin metron himmeää valoa.

Metrolaatat voivat aiheuttaa päänvaivaa

Laattojen viistot reunat voivat aiheuttaa harmaita hiuksia sekä laatoituksen että saumauksen aikana, eikä laattoja ole helppo katkaista siististi. Laattoja tarvitaan paljon, sillä niiden viistot reunat pääsevät oikeuksiinsa vasta, kun laatoista ladotaan tarpeeksi isoja kokonaisuuksia.

Lue lisää: Säästä vaivaa - asenna laatat laattojen päälle

Metrolaatat eivät ole kaikkein helpoin valinta pieneen suihkuun, ja laatoitus on aloitettava todella huolellisesti. Mutta kun pääset vauhtiin ja muistat olla huolellinen, suihkustasi tulee säihkyvän upea.

Lataa koko juttu ja lue, miten metrolaatoilla laatoitetaan!

Vanhojen laattojen uudet sävyt

New Yorkin metron yli sata vuotta vanhoilla asemilla huomio kiinnittyy ainutlaatuisiin, vaaleisiin metrolaattoihin, jotka ovat kaksi kertaa niin leveitä kuin korkeita. Joukossa on myös värillisiä ja neliönmuotoisia laattoja sekä upeita mosaiikkeja.

Laatanvalmistajat ovat ryhtyneet viime vuosina valmistamaan metrolaattoja, ja niitä on alkanut nousta uusien keittiöiden ja kylpyhuoneiden seinille. Nykyään viistoreunaisista metrolaatoista on tarjolla monia eri malli- ja värivaihtoehtoja.

Metrofliser - sådan gør du

Mustat metrolaatat heijastavat valoa eri tavalla kuin valkoiset.

Metrofliser - sådan gør du

Värikkäistä laatoista voi tehdä kuvioita muiden värien sekaan.

Suunnittelijat ovat ottaneet perinteiset metrolaatat omakseen. Laatoista on tavallisia, valkoisia versioita ...

Suunnittelijat ovat ottaneet perinteiset metrolaatat omakseen. Laatoista on tavallisia, valkoisia versioita ...

... ja aivan uusia värivaihtoehtoja.

... ja aivan uusia värivaihtoehtoja.

Metrofliser - sådan gør du

Ensimmäiset metrolaatat tehtiin vuonna 1904 New Yorkin metroa varten. Laatat osoittautuivat lujiksi, ja niillä oli helppo laatoittaa metron kaarevia seiniä. Laatat oli myös kohtuullisen helppo pestä. Tärkeintä oli kuitenkin se, että ne heijastivat hyvin metron himmeää valoa.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Viivasuora laatoitus 360 asteen linjalaserilla

360 asteen linjalaserista on paljon hyötyä laatoittamisessa. Laserin voimakas säde piirtyy joka puolelle tarkasti samalle korkeudelle, joten laatat on helppo asentaa samaan linjaan.

Linjalaser on nerokas työkalu laatoittamiseen, taulujen ripustamiseen, lattian koron tarkistamiseen ja terassin kallistuksen laskemiseen. Linjalaser säästää aikaa ja vaivaa, kun työssä ei tarvita vatupassia ja linjalautoja.

Juuri nyt saat 360 asteen linjalaserin ja 2 numeroa Tee Itse -lehteä vain 15,90 eurolla! Säästät 103,20 euroa.


””


Voit katsoa videon 360 asteen linjalaserista täältä: