Hienotasoitteen levittäminen vaatii taitoa, joten oikean tekniikan omaksumiseen menee aikaa.

Hienotasoitteen levittäminen vaatii taitoa, joten oikean tekniikan omaksumiseen menee aikaa.

Mitä hienotasoite on?

Hienotasoite on harmaata massaa, joka on pehmeää kuin voi. Markkinoilla on paljon erilaisia hienotasoitteita, ja purkkien koot vaihtelevat yleisesti noin litrasta 9 litraan.

Miten hienotasoitetta käytetään?

Hienotasoite sopii moniin eri tarkoituksin. Alla näytetään 3 tavallista työtä, joissa käytetään hienotasoitetta.

Kuinka paljon hienotasoitetta tarvitaan?

Jos aiot ylitasoittaa seinän ennen maalaamista tai tapetointia, pinnan pitää olla tasainen, jotta lopputulos näyttää siistiltä. Kaikki kolot pitää tasoittaa ja ylimääräiset roiskeet poistaa, ennen kuin pinnan voi suoristaa.

LUE LISÄÄ: Näin ylitasoitat seinät

Vaihtoehtoja

Hienotasoitteita on helppo käyttää, mutta ne eivät toimi joka paikassa. Kosteissa ja välillä kylmillään olevissa tiloissa kuten autotallissa tai viherhuoneessa kannattaa käyttää sementtipohjaisia laasteja, jotka kestävät kosteutta ja lämpötilavaihteluja.

Verkkokaupoissa on paljon tyylikkäitä sisustus- ja koristelaasteja, jotka sopivat kaikkiin sisätiloihin. Useimpia laasteja voi sävyttää sadoilla eri väreillä.

Sisustuslaastit ovat monipuolisia, sillä ne tarttuvat esimerkiksi laattoihin ja kalusteisiin. Niitä voi käyttää luovasti, ja asentajan kädenjälki näkyy lopputuloksessa.

Tärkeää: Pohjustus

Kosteutta imevät pinnat pitää käsitellä tartuntapohjusteella ennen tasoittamista, jotta alusta ei ime tasoitetta kuivaksi liian nopeasti. Lisäksi pohjustaminen saa tasoitteen tarttumaan paremmin kiinni.

Telattava tasoite

Jos seinän ylitasoittaminen teräslastalla hirvittää, voit käyttää erikoistasoitetta, joka levitetään seinälle telalla. Myös telattavan tasoitteen pinta pitää tasoittaa teräslastalla, mutta tasoitteen levittäminen telalla on helpompaa kuin lastalla.