Hyviä neuvoja hienotasoitteen käyttöön

Hienotasoite on valmiiksi sekoitettua tasoitetta. Saat aikaan hyvää jälkeä, kun käytät oikeanlaista tasoitetta ja noudatat näitä ohjeita.

Hienotasoitteen levittäminen vaatii taitoa, joten oikean tekniikan omaksumiseen menee aikaa.

Hienotasoitteen levittäminen vaatii taitoa, joten oikean tekniikan omaksumiseen menee aikaa.

Mitä hienotasoite on?

Hienotasoite on harmaata massaa, joka on pehmeää kuin voi. Markkinoilla on paljon erilaisia hienotasoitteita, ja purkkien koot vaihtelevat yleisesti noin litrasta 9 litraan.

Miten hienotasoitetta käytetään?

Hienotasoite sopii moniin eri tarkoituksin. Alla näytetään 3 tavallista työtä, joissa käytetään hienotasoitetta.

3 TYÖTÄ, JOISSA KÄYTETÄÄN HIENOTASOITETTA

Kipsilevyseinät ja -katot Hienotasoitetta voi käyttää kipsilevyjen välisten saumojen tasoittamiseen. Yleensä maalarit käyttävät kipsitasoitetta, sillä se kuivuu nopeammin ja kutistuu vähemmän.

Seinien ylitasoittaminen Kipsilevyseinät, rapatut seinät ja tiiliseinät on helppo ylitasoittaa hienotasoitteella. Ylitasoittaminen tarkoittaa koko seinän tasoittamista.

Märkätilat Markkinoilla on myös märkätiloihin sopivaa hienotasoitetta. Se ei kuitenkaan kestä vesiroiskeita, joten tasoitetut kohdat pitää suojata.

Kuinka paljon hienotasoitetta tarvitaan?

Jos aiot ylitasoittaa seinän ennen maalaamista tai tapetointia, pinnan pitää olla tasainen, jotta lopputulos näyttää siistiltä. Kaikki kolot pitää tasoittaa ja ylimääräiset roiskeet poistaa, ennen kuin pinnan voi suoristaa.

LUE LISÄÄ: Näin ylitasoitat seinät

Hvordan bruges sandspartel?

Syvät kolot ja halkeamat täytetään aluksi karkealla täyttötasoitteella. Käytä pientä lastaa ja anna tasoitteen kuivua kaikessa rauhassa yön yli.

Hio seinät seuraavana päivänä ja harjaa pölyt pois harjalla. Levitä seinälle ohut kerros hienotasoitetta leveällä teräslastalla, jotta pintaan ei tule uria ja kohoumia. Kun koko seinä on tasoitettu, anna sen kuivua 1–2 vuorokauden ajan.

Kun seinä on kuivunut kokonaan, hio se toiseen kertaan ja pyyhi pölyt pois. Jos haluat tehdä seinästä aivan sileän, levitä pinnalle vielä yksi kerros pienijyväistä hienotasoitetta. Käsittele seinä lopuksi tartuntapohjusteella tai pohjamaalilla, ennen kuin asennat tapetin tai maalaat seinän pintamaalilla.

ERILAISIA HIENOTASOITTEITA

KEVYT HIENOTASOITE Pienirakeista hienotasoitetta sanotaan kevyttasoitteeksi tai hienoksi kevyttasoitteeksi. Sopii noin 3 milliä syvien kolojen täyttämiseen ja ylitasoitukseen. Tarkoitettu viimeistelyyn, helppo hioa.

KEVYTTASOITE MEDIUM Medium-kevyttasoite on hieman karkeampaa kuin hieno kevyttasoite. Sitä käytetään etenkin kipsilevyjen saumaamiseen ja pienten kolojen paikkaamiseen. Sopii myös ylitasoittamiseen.

YLEISTASOITE Yleistasoite on hieman karkeampaa kuin medium-tasoite. Sopii noin 6 milliä syvien kolojen täyttämiseen. Tasoite tarttuu tiukasti kiinni alustaan ja kutistuu vain vähän. Sopii myös ylitasoitukseen.

KARKEATASOITE Karkeatasoitetta käytetään epätasaisten kivipintojen pohjatasoitteena ja syvien kolojen paikkaamiseen. Toimii noin 30 milliä syvinä kerroksina. Karkeatasoitteen päälle levitetään kevyt hienotasoite.

SAUMATASOITE Saumatasoite on suunniteltu kipsilevyjen saumojen täyttämiseen ja saumanauhan kiinnittämiseen. Tasoite on joustavaa, kipsilevyn väristä, ja se liimaa kartonkinauhan tiukasti kiinni levyyn.

TELATTAVA TASOITE Tasoitetta ei ole pakko levittää seinälle teräslastalla, vaan siihen voi käyttää myös telaa. Seinälle levitetty tasoite pitää hiertää tasaiseksi teräslastalla tai muovihiertimellä.

MÄRKÄTILATASOITE Markkinoilla on sekä lastalla että telalla levitettäviä märkätilojen hienotasoitteita. Tasoitteet sopivat levy- ja betonipintojen tasoittaiseen. Märkätilatasoitteiden kerrospaksuus on noin 5 milliä.

Vaihtoehtoja

Hienotasoitteita on helppo käyttää, mutta ne eivät toimi joka paikassa. Kosteissa ja välillä kylmillään olevissa tiloissa kuten autotallissa tai viherhuoneessa kannattaa käyttää sementtipohjaisia laasteja, jotka kestävät kosteutta ja lämpötilavaihteluja.

Verkkokaupoissa on paljon tyylikkäitä sisustus- ja koristelaasteja, jotka sopivat kaikkiin sisätiloihin. Useimpia laasteja voi sävyttää sadoilla eri väreillä.

Sisustuslaastit ovat monipuolisia, sillä ne tarttuvat esimerkiksi laattoihin ja kalusteisiin. Niitä voi käyttää luovasti, ja asentajan kädenjälki näkyy lopputuloksessa.

Tärkeää: Pohjustus

Kosteutta imevät pinnat pitää käsitellä tartuntapohjusteella ennen tasoittamista, jotta alusta ei ime tasoitetta kuivaksi liian nopeasti. Lisäksi pohjustaminen saa tasoitteen tarttumaan paremmin kiinni.

Telattava tasoite

Jos seinän ylitasoittaminen teräslastalla hirvittää, voit käyttää erikoistasoitetta, joka levitetään seinälle telalla. Myös telattavan tasoitteen pinta pitää tasoittaa teräslastalla, mutta tasoitteen levittäminen telalla on helpompaa kuin lastalla.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Materiaalit