Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Vinyylilattia

Vinyylikorkkilattian asentaminen on erittäin helppoa. Näytämme, miten selviät neljästä vaikeimmasta paikasta.

Väliseinien purkaminen on usein hyvä idea, sillä se muuttaa pimeät nurkat ja ahtaat käytävät isoiksi ja valoisiksi huoneksi. Seinien purkaminen johtaa kuitenkin siihen, että saman huoneen lattiaan jää erilaisia, erivärisiä ja eri suuntiin asennettuja lautoja, joiden välissä on uusia, väliseinien kohdalle asennettuja paikkauslautoja. Lopputulos näyttää sekavalta, vaikka koko lattia hiotaan ja pintakäsitellään samalla tavalla. Jos haluat panna lattian järjestykseen, joudut asentamaan koko huoneeseen uudet laudat.

Toimitus suosittelee: Iso teema: Kaikki lattian tekemisestä

Puulta näyttävä vinyylilattia

Tämän huoneen lattia oli alunperin seitsemän erilaisen lautalattian tilkkutäkki. Sen päälle asennettiin perinteistä puulattiaa muistuttava vinyylikorkkiparketti. Sen asentaminen ja huoltaminen on äärimmäisen helppoa, ja lattian alle asennettava askeläänieriste vaimentaa melua. Lisäksi joustava askeläänieriste tasoittaa vanhan lattian pienet epätasaisuudet.

Vinyylikorkkiparketti on ”uiva” ponttilattia, jota ei kiinnitetä alustaan tai asenneta kiinni huoneen seiniin. Parketin reunoille pitää jättää raot myös keittiössä, eikä lattian päälle saa kasata kiinteitä kalusteita.

Lataa rakennusohjeet ja lue, miten teet lattian

Ponttilattian rakentaminen on helppoa, jos pohja on tasainen ja mittaat huolellisesti. Rakennusohjeissa näytetään, miten:

  • varmistat, että pohja on tasainen
  • mittaat ensimmäisen laudan
  • limität viereiset laudat
  • asennat viimeisen laudan