Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin asennat lattialaudan putken ympärille

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lattialautojen asentaminen on enimmäkseen helppoa, mutta lautoja voi olla vaikea saada siististi putkien ympärille. Laudat pitää asentaa eri tavoilla siitä riippuen, onko putkia yksi vai kaksi ja ovatko putket pituus- vai poikkisuunnassa lautoihin nähden.

Laudat pitää asentaa tiiviisti ja siististi putken ympärille, jotta putken viereinen lauta ei erotu muusta lattiasta.

Laudat pitää asentaa tiiviisti ja siististi putken ympärille, jotta putken viereinen lauta ei erotu muusta lattiasta.

Kiilanmuotoisen palan asentaminen

Kiilanmuotoisen palan asentaminen: Lauta on helpompi asentaa yhden kuin kahden putken ympärille.

1. Lauta on helpompi asentaa yhden kuin kahden putken ympärille. Piirrä putkien paikat tarkasti lautaan (jätä seinän viereen 8 millin rako). Merkitse poranterän paikka putken keskelle.

Kiilanmuotoisen palan asentaminen: Poraa putkille reiät pienellä reikäsahalla.

2. Poraa putkille reiät pienellä reikäsahalla. Reiän halkaisijan pitää olla 10 milliä isompi kuin putken, jotta putken ympärille jää noin 5 milliä tyhjää tilaa.

Kiilanmuotoisen palan asentaminen: Sahaa laudasta kiilanmuotoinen pala.

3. Sahaa laudasta kiilanmuotoinen pala. Piirrä rei'istä viivat laudan reunaa kohti 20–25 asteen kulmassa. Säädä sahan terä noin 25 asteen kulmaan, jotta palan yläosasta tulee alaosaa leveämpi.

Kiilanmuotoisen palan asentaminen: Levitä kiilanmuotoisen palan päähän reilusti puuliimaa ja paina pala paikalleen.

4. Levitä kiilanmuotoisen palan päähän reilusti puuliimaa ja paina pala paikalleen. Varmista, että pala on samalla tasolla lattian kanssa.

Kiilanmuotoisen palan asentaminen: Asenna kiilanmuotoisen palan ja seinän väliin pystykiila siksi aikaa, että liima kuivuu.

5. Asenna kiilanmuotoisen palan ja seinän väliin pystykiila siksi aikaa, että liima kuivuu. Pyyhi ylimääräinen liima pois kostealla rätillä.

Kahden pitkittäisen laudan välinen sauma

Samling mellem to langsgående gulvbrædder: Det første gulvbræt langs væggen saves til i bredden

1. Sahaa seinän viereinen lauta. Jätä seinän ja laudan väliin 8 millin rako. Kohdista laudan toinen reuna putkien keskelle. Merkitse putkien paikat.

Samling mellem to langsgående gulvbrædder: Brædderne samles langside mod langside, og hullerne bores med et kopbor

2. Paina laudat ponttiin ja tee putkille reiät reikäsahalla. Tee rei'istä 10 milliä isommat kuin putkista, jotta putkien ympärille jää tarpeeksi tilaa.

Samling mellem to langsgående gulvbrædder: Det yderste bræt lægges på plads med afstandskiler ind mod væggen, og det næste bræt bankes på plads med et slagjern

3. Asenna reunimmainen lauta ja työnnä kiilat sen taakse. Lyö seuraava lauta ponttiin parkettiraudan avulla, jotta pontti ei mene rikki.

Kahden poikkilaudan välinen sauma

Kahden poikkilaudan välinen sauma: Voit asentaa putken lautojen päätysaumaan, jos aloitat lautojen asentamisen putken puoleiselta seinältä. Piirrä reiän paikka lautoihin.

1. Voit asentaa putken lautojen päätysaumaan, jos aloitat lautojen asentamisen putken puoleiselta seinältä. Piirrä reiän paikka lautoihin.

Kahden poikkilaudan välinen sauma: Ota laudat pois ja paina niiden päät yhteen. Poraa saumaan reikä, joka on kymmenen milliä isompi kuin putki.

2. Ota laudat pois ja paina niiden päät yhteen. Poraa saumaan reikä, joka on kymmenen milliä isompi kuin putki.

Kahden poikkilaudan välinen sauma: Paina laudat ponttiin putken ympärille.

3. Paina laudat ponttiin putken ympärille. Jos lautojen päässä ei ole ponttia, levitä saumaan liimaa.

VINKKI: Tilaa putkille

Jätä putkien ympärille reilusti tilaa, sillä lattialaudat laajenevat ja supistuvat ilmankosteuden mukaan. Ellei putkien ympärillä ole tarpeeksi tilaa, lattialaudat hankaavat niitä vasten ja narisevat kostealla säällä. Putken ja lattian välinen rako peitetään muovirenkaalla, joten putken ympärille kannattaa jättää mieluummin paljon kuin liian vähän tilaa.

Reikäsaha tekee tarkat reiät

Kuppiteriä eli reikäsahoja myydään erikseen ja valmiina sarjoina. Kokonaisen sarjan ostaminen on hyvä idea, sillä remontoinnissa ja rakentamisessa tarvitaan erikokoisia teriä. Tavallisimmat kuppiterät ovat kooltaan 22, 29, 35, 44, 51, 64, 73 ja 95 milliä. Kuppiterän lisäksi tarvitaan keskityskärki, johon terä kiinnitetään.

Rautakaupoissa on monenlaisia kuppiteriä. Jotkut kuppiterät on tarkoitettu puumateriaalien sahaamiseen, toisilla voi tehdä reikiä kipsilevyihin. Timanttikuppiterät on tarkoitettu laattojen ja muiden kovien materiaalien sahaamiseen.

Reikäsaha tekee tarkat reiät
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin