Tee itse hyvä kiilapari

Lattialautojen joukossa saattaa olla niin vinoja, ettei naaras- ja urosponttia saa millään lyötyä tiiviisti yhteen. Ongelman voi ratkaista kahdella kotitekoisella kiilalla.

Tässä sahataan lattialautaa 15 cm:n pituiseksi pätkäksi. Palanen sahataan kahteen osaan noin 10 astetta vinoon. Kiilat on helpointa sahata pöytäsirkkelillä, mutta työ sujuu tavallisella käsisahallakin. Hyvä lattiakiilasarja on valmis, kun vielä sahaat pontin pois pienestä laudanpätkästä. Aseta naaraspuolinen kiila tiivistettävää lautaa vasten. Pane toinen kiila sen päälle niin, että ne ovat noin 5 cm limittäin.

Ruuvaa lautapala kiinni koolinkiin, jolloin se toimii vastakappaleena kiiloille. Kun lyöt toista kiilaa vasaralla, lattialauta kiinnittyy kunnolla paikalleen, ja liitoskohdasta tulee täysin tiivis. Kiilat ja lautapala pitävät lattialaudan tiukkana, ja voit ruuvata se kiinni koolinkiin. Nyt voit irrottaa kiilat ja lautapalan. Jos lauta on erityisen vino, saattaa olla välttämätöntä toistaa menettely kaikkien koolinkien kohdalla.

    Muut lukevat juuri nyt …