Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin saat viimeisen laudan paikalleen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Viimeinen, seinää vasten lauta saattaa olla hiukan hankala asentaa. Seuraavassa näytetään ratkaisu tähän pulmaan.

Aseta lauta toiseksi viimeisen päälle niin, että se on aivan edellisen liitoksen kohdalla. Pane sen päälle toinen lauta ja tue se seinää vasten. Laudan urospuolen tulee olla seinää vasten. Seinän ja laudan väliin pitää jäädä 8-10 mm:n rako, jotta lattialla on tilaa liikkua.

Piirrä sitä varten alempaan lautaan merkkiviiva ylemmän laudan alareunan kohdalle. Tällä tavoin myös seinän pienet epätasaisuudet tulevat otetuksi huomioon. Viimeisessä laudassa on nyt merkkiviiva, jota pitkin se sahataan. Lauta kannattaa sahata hiukan vinoon niin, että yläreuna on hiukan alareunaa leveämpi.

Pane pistosahan terä hiukan viistosti laudan päälle piirretyn merkkiviivan kohdalle. Nyt voit sahata laudan. Vinon leikkuupinnan ansiosta viimeinen lauta on helppo pujottaa paikalleen niin, että naaraspontti menee urospontin sisään. Kiristä pontti lattiaraudalla niin, että liitoksesta tulee tiivis. Viimeinen lauta on pakko ruuvata päältä kiinni. Ruuvaa se aivan reunasta, jotta ruuvin kanta jää lattialistan alle piiloon. Lattian ja seinän väliin jäävä 8-10 cm:n rako jää lattialistan alle piiloon, ja viimeinenkin lauta on moitteettomasti paikallaan.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin