Lattialautojen jatkoliitos

Jotta hukkapaloja jäisi mahdollisimman vähän, aloitetaan uusi rivi edellisestä rivistä jääneellä laudanpätkällä. Tämä merkitsee, että jotkin palat eivät saa tukea kuin yhdestä koolingista.

Onneksi myös lautojen päissä on uros- ja naaraspontit.Tässä kaksi lautaa liitetään yhteen kahden koolingin välissä. Tarvittavan laudan pituus mitattaan huolellisesti. Tässä se on 142,4 cm.

Mitta siirretään lautaan, joka sahataan käsisirkkelillä. Sen avulla sahaustulos on tarkin, ja työ sujuu joutuisasti. Lauta asetetaan paikalleen ja pontit yhdistetään lyömällä niitä vasaran sivulla, jotta urospontti ei vahingoitu. Jos joudut lyömään voimakkaammin, käytä apuna lyöntipalaa. Nyt laudan voi ruuvata kiinni, ja jälleen tähteeksi jäänyt laudanpätkä asetetaan seuraavan rivin alkuun.

Sahattu pää asetetaan aina seinää vasten, sillä siinä ei ole ponttia. Asennus jatkuu. Nyrkkisääntönä on hyvä muistaa, että vierekkäisten liitosten välissä pitää olla vähintään 25 cm. Samalle kohdalle asettuvien jatkosten välillä pitää olla ainakin neljä lautaa. Vaikka liitoskohdan alla ei ole tukea, on lattia vakaa ja tukeva.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puulattiat