Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lattialaudan asentaminen putkien ympärille

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lattialaudan asentaminen putkien ympärille saattaa olla ongelmallista. Tässä näytetään yksi parhaista tavoista ratkaista tämä ongelma.

Mittaa etäisyys seinästä lattialautaan. Tässä se on 11 cm. Viimeisen laudan on kuitenkin oltava 8 mm:n etäisyydellä seinästä, jotta lattialla on tilaa liikkua. Siksi putkien ympärille kiinnitettävä lauta voi olla vain 10,2 cm leveä.Merkitse 10,2 cm:n matka kahteen kohtaan ja vedä suora viiva koko laudan pituudelta. Tässä käytetään lattialautaa, mutta voit käyttää myös esimerkiksi vatupassia.

Halkaise lauta pistosahalla ja pidä sitä hieman vinossa. Sillä tavoin laudan alapuolesta tulee hieman kapeampi. Silloin laudan asettaminen paikalleen on huomattavasti vaivattomampaa. Aseta sahattu lauta toiseksi viimeisen päälle niin, että ne ovat aivan kohdakkain. Nyt mitataan valmiin lattian ja putkien välinen etäisyys. Tässä se on 30 mm. Tämä 30 mm sahataan laudasta pois.Mittaa sitten putkien välinen etäisyys, joka on tässä 7,5 cm. Merkitse se lautaan.

Mittaa putkien leveys kulmaviivaimella. Mittaa putken kummatkin sivut vuorotellen. Nyt putkien sijainti laudalla on mitattu ja piirretty, joten laudasta voidaan sahata sopiva pala pois.Poraa kaksi reikää reikäporalla. Halkaisijan tulee olla 10-12 mm putkien halkaisijaa suurempi. Tarkista, että putket mahtuvat reikiin. Piirrä kulmaviivaimen avulla vino viiva putkien ulkoreunaa kohti. Piirrä suora viiva reikien keskelle. Irrotettava pala on kiilan muotoinen. Sahaa pala irti pistosahalla. Pistosahaa kannattaa kallistaa hiukan, kun palaa sahataan irti. Silloin irtopalan liimaus kestää paremmin.

Pala sahataan kiilan muotoiseksi siksi, että se sopii myöhemmin täsmällisesti paikalleen, vaikka materiaalia häviää sahaamisen takia. Puuttuva puuaines jää tällä tavoin seinän puolelle ja myöhemmin lattialistan alle piiloon.Viistotuksen ansiosta laudan takaosa on melko vaivaton pujottaa paikalleen. Sivele reilu kerros puuliimaa palan kaikille liitossivuille. Saatat joutua sovittelemaan sitä edestakaisin ennen kuin se asettuu kunnolla paikalleen. Muista pyyhkiä yli pursuava liima pois.

Pane kappaleen ja seinän väliin kiila liiman kuivumisen ajaksi. Kun jalkalista on kiinnitetty, ei seinän vierestä puuttuvaa palaa näy lainkaan. Lopuksi voit kiinnittää putkien ympärille mansetit.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Lattialaudan asentaminen putkien ympärille
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin