Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puutappien käyttö

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lattiaan saa uutta ilmettä, jos ruuvit piilottaa puutappien alle.

Tätä varten pitää hankkia erityinen tappiporasarja. Toista terää käytetään tappien tekemiseen, ja toisella porataan reiät niitä varten. Poratelineen avulla porataan valmiiksi runsaasti tappeja.

Jos lattia on vaalea, tappeja varten kannattaa valita hieman tummempaa puuta, niin että syntyy hieno väriyhdistelmä. Ei tarvitse porata puun läpi, yksi senttimetri riittää. Tapit on nyt helppo katkaista taltalla. Tapit ovat nyt valmiit. Seuraavaksi ne asennetaan lattiaan.

Tappien paikat on mitattava tarkasti, sillä pienikin poikkeama pistää silmään lattiassa. Tässä ruuvit tulevat 3 senttimetrin päähän kummastakin reunasta. Mitattuihin kohtiin porataan reiät ruuveja tappeja varten.

Aluksi porataan vajaan senttimetrin syvyinen reikä tappisarjan terällä.Sitten ruuvataan ruuvit joka reikään. Kuten näkyy, ruuvit ovat nyt niin syvällä rei’issä, että tapit mahtuvat hyvin niiden päälle. Tappiin sivellään hieman liimaa, ja se naputellaan varovasti reikään.

Tapin syiden pitää tulla samaan suuntaan kuin lattialaudassa. Lopuksi veistetään tapin esiintyöntyvä osa pois taltalla. Ammattilainen aloittaa tapin yläreunasta ja tarkistaa syiden suunnan ja taltan suunnan.

Jos taltta lähtee kulkemaan alaspäin, on veistettävä toiselta puolelta, jottei vahingossa veistä lattialautoja. Nyt tappi on suunnilleen lattian tasalla, ja lopuksi se hiotaan 120 numeron hiekkapaperilla. Sama tehdään koko lattialle. Työ vaatii aikaa, mutta tuloksena on hieno ja omaperäinen lattia.

LUE LISÄÄ: Pikaopas: Tulppaterä

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin