Lattialastulevyjen asentaminen

Lattialastulevystä saa erinomaisen alustan uivalle lattialle. Sitä on helppo käsitellä ja se säilyttää muotonsa.

Lattialastulevyt asennetaan jokseenkin samalla tavalla kuin tavalliset lattialaudat. Tässä ne asetetaan ne koolauksen päälle kuin kyseessä olisi tavallinen lattia. Koolinkien paikat merkitään levyihin. Näin lastulevyt on helppo kiinnittää keskelle koolinkia.

Lattialevyt eivät painu juuri lainkaan. Siksi niitä ei tarvitse edes asetella pakollisten 10–12 millimetrin päähän seinästä. Pari millimetriä riittää. Koolingin keskikohta merkitään koko levylle rakentajan suorakulman avulla. Nyt levy on helppo ruuvata paikalleen täsmälleen palkin keskelle.

Jokaiseen palkkiin tulee vähintään kolme ruuvia. Kun seuraava levy on valmiina, ensimmäisen levyn ponttiuraan pursotetaan hieman puuliimaa. Kaikki liitokset liimataan, jotta lattiasta tulee mahdollisimman vakaa.

Levyjen välisen sauman on oltava mahdollisimman tiivis. Siksi levy naputellaan mahdollisimman tiukasti kiinni sopivan palikan avulla. Koolingit merkitään seuraavaan levyyn rakentajan suorakulmalla. Ennen levyn kiinnittämistä varmistetaan, ettei liitokseen jää rakoa.

Voit varmistaa että levyt pysyvät tiiviisti yhdessä painamalla polven koolinkia vasten. Näin levy tulee kiinni koolinkeihin. Kaksi levyä tulee peräkkäin, kuten tässä, liitoksen on tultava aina koolingin kohdalle. Näin lattia pysyy varmasti lujana. Tällaisissa liitoksissa sivellään liimaa sekä sivuille että päätyihin.

Levyssä oleva pontti voidaan nyt naputella uraan niin että levyt tulevat tiukasti yhteen. Tälläkin kertaa käytetään sopivaa palikkaa. Jos naputellaan suoraan levyyn, pontti tai ura voi vahingoittua. Kun kaikki lastulevyt ovat paikallaan, ruuvien reiät pitää tasoittaa.

Niin pinnasta tulee täysin tasainen, mikä on välttämätöntä esim. jos asennetaan korkkilevyjä. Tasoittamiseen käytetään tavallista tasoitetta. Alusta on nyt valmis, ja sille voi tehdä millaisen lattian haluaa aina laminaatista massiivipuulattiaan.

LUE LISÄÄ: Lastulevy: Näin käytät lastulevyjä

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Lattiat