Näin saat tasaisen betonilattian

Tasainen lattia on paras mahdollinen alusta sekä lattialaattojen asentamiseen että keittiön rakentamiseen. Näytämme, miten se tehdään.

Näin saat tasaisen betonilattian

On tärkeää, että kaikki painaumat täytetään kokonaan tasoitteella. Tasaiselta pohjalta on helppo jatkaa työskentelyä.

Betonilattian kohoumat hiotaan pois ja painaumat tasoitetaan itsetasoittuvalla lattiatasoitteella.

Jos lattia on hyvin epätasainen, se pitää oikaista kauttaaltaan itsetasoittuvalla lattiatasoitteella. Parin kuopan oikaisemiseen menee vain pari tuntia.

Hinta:

  • Noin 40 euroa.

Materiaalit:

  • Itsetasoittuvaa lattiatasoitetta
  • Tartuntapohjustetta

TEE NÄIN:

1. Tarkista pitkällä vatupassilla, kuinka tasainen betonilattia on. Vatupassin ja lattian väliin ei saa jäädä yli kolmen millin rakoa. Merkitse painaumat ja kohoumat lyijykynällä

2. Hio kohoumat pois kulmahiomakoneella ja timanttikuppilaikalla. Muista käyttää hanskoja, kuulosuojaimia ja hengityssuojainta.

3. Imuroi betonilattia huolellisesti verstaspölynimurilla, ennen kuin jatkat. Älä käytä tavallista pölynimuria, sillä hienojakoinen betonipöly voi rikkoa imurin.

4. Levitä tartuntapohjustetta tasoitettaviin kohtiin. Pohjuste sitoo pölyn kiinni ja varmistaa, että lattiatasoite tarttuu kunnolla kiinni betoniin.

5. Sekoita tasoitejauhe veteen. Käytä sekoittamiseen porakonetta ja vispilää. Sekoita niin kauan, että kaikki paakut häviävät ja laastin koostumus muistuttaa jogurttia. Kaada lattialle sopiva määrä laastia.

6. Levitä tasoite tasaiseksi kerrokseksi leveällä lastalla. Levitä laastia mieluummin liikaa kuin liian vähän, jotta voit vetää pinnan tasaiseksi.

7. Tasoita massa suoralla laudalla liikuttamalla sitä siksak-liikkeellä. Tasoita pinta lopuksi leveällä lastalla ja odota laastin kuivumista.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Betonilattia