Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betonilattian suoristaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tässä betonilattiassa on ollut valettuna kaksi rautahelaa. Ne on nyt poistettu, ja reiät pitää täyttää, jotta lattia voidaan suoristaa.

Tässä betonilattiassa on ollut valettuna kaksi rautahelaa. Ne on nyt poistettu, ja reiät pitää täyttää, jotta lattia voidaan suoristaa. Reiän reunoja hakataan meisselillä niin, että paikkauslaasti tarttuu helpommin.

Reiät kostutetaan, ja molemmat reiät täytetään paikkauslaastilla. Se tasoitetaan putskauhalla, ja paikat harjataan kostealla harjalla.Lattia on aika vinossa, ja muurari näyttää, miten sen voi suoristaa itsetasoittuvalla tasoitteella.

Aluksi lattia käsitellään kuitenkin pohjustusaineella, jonka avulla tasoite saadaan tarttumaan kunnolla.

Sekoitussuhde vaihtelee eri tuotteiden välillä, joten kannattaa seurata pakkauksessa olevia ohjeita.Säkillistä kohti tarvitaan viisi litraa vettä. Tässä sekoitetaan vain puoli säkkiä 2,5 litraan vettä. Massa sekoitetaan huolellisesti. Se sujuu helpoiten porakoneella, johon on asennettu sekoitusvispilä.

Kun seos on valmis, vispilää kannattaa käyttää vesiämpärissä. Näin siihen ei jää kuivunutta tasoitetta.

Tasoitetta kaadetaan lattialle juova kulmasta alkaen. Muurauskauhan avulla massaa levitetään nurkkaan ja vesiputken ympärille. Isommilla pinnoilla käytetään vähintään 60 cm leveää lastaa tasoitteen levittämiseen.

Tasoite on suunniteltu siten, että se valuu itsestään ja asettuu niin, että lattian pinnasta tulee aivan tasainen. Kun massa on kuivunut, lattiaa voi hangata tiiliskivellä pienten epätasaisuuksien poistamiseksi.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin