Miten toimii sekoitin?

Nykyaikainen sekoitin säätää lämpimän ja kylmän veden määrän sekunnin murto-osassa, jolloin suihkusta tuleva vesi on aina tarkalleen juuri sen asteista kun suihkussa kävijä haluaa.

Vielä vähän aikaa sitten suihkussa käynti saattoi olla tuskaa, kun veden lämpötila heitteli jääkylmästä tulikuumaan. Veden määrää ja lämpötilaa säädettiin kylmä-ja lämminvesihanoista. Aluksi hanoja oli säädettävä moneen kertaan, sillä läm-min vesi muuttui aina vain lämpimämmäksi. Kun kaiken sai viimein kohdalleen, lämpötila vaihtui yhtäkkiä itsestään, kun keittiössä joku avasi hanan ja varasti lämpimän veden tai vei kylmän veden huuhtelemalla samaan aikaan WC-kulhon.

Tästä ei onneksi tarvitse enää kärsiä.

Nykyaikaiset sekoittimet tekevät suihkussa käynnistä mukavaa. Termostaatti sekoittaa kylmän ja lämpimän veden niin, että vesi suihkuaa jatkuvasti toivotun lämpöisenä. Jos putkissa kiertävän veden lämpötila tai paine yhtäkkiä muuttuu, sekoitin reagoi välittömästi. Kaikkein uusimmat sekoittimet löytävät oikean lämpötilan niin nopeasti, että suihkuttelija ei edes ehdi huomata tapahtunutta.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Suihkukaappi