Suihkuseinän rakentaminen

Tämän suihkuverhon tilalle rakennetaan suihkuseinä. Sen voi rakentaa joko lasista tai akryylistä, ja tässä käytetään 10-millistä akryylilevyä. Se on lasia kevyempää, ja sitä on helpompi leikata.

Levyä voi leikata esimerkiksi pistosahalla, mutta jos saatavilla ei ole pistosahaa, voi käyttää myös hienohampaista käsisahaa.Kun levy on sahattu, sahauspinta hiotaan siistiksi. Levyn mukana tulee pidikkeet, ruuveja ja ruuvitulppia. Ensin porataan reikä 7-millisellä kiviporalla. Ruuvitulppa asetetaan reikään Ja pidikkeet kiinnitetään paikoilleen – kaksi tai kolme seinään ja kaksi lattiaan.

Jos et halua porata, pidikkeet voi kiinnittää myös akryylikitillä tai asennusliimalla.Sitten asetetaan levy paikalleen. Levyä mitattaessa on otettava huomioon pidikkeet, joiden takia levy tulee parin senttimetrin päähän seinästä ja lattiasta. Levy asetetaan lattiassa oleviin pidikkeisiin ja työnnetään seinässä oleviin.Levyyn on saatavana myös alumiinisia reunalistoja, mutta tässä käytetään mahonkilistaa, joka sopii muuhun sisustukseen.

Ylös tulee sopivan kokoinen lauta, jossa on senttimetrin paksuiseen levyyn sopiva 1,1 senttimetrin ponttiura. Laudan reunaan pursotetaan ohut juova silikonia. Suihkuseinän sivulle tulee ohuempi mahonkilista, ja myös siinä on oltava 1,1 senttimetrin ponttiura. Siihenkin tulee ohut juova silikonia.

Seinä saatiin valmiiksi alle tunnissa eikä enää tarvitse kiskoa suihkuverhoa – jonka joutuu myös pesemään paljon useammin.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Suihkukaappi