Lattian vedeneristys

Suihkunurkan lattia on tasoitettu itsetasoittuvalla tasoitteella, ja nyt siihen tehdään vedeneriste.

Suihkunurkan lattia on tasoitettu itsetasoittuvalla tasoitteella, ja nyt siihen tehdään vedeneriste. Seinän ja lattian väliin kiinnitetään koko matkalta tiivistysnauhat aivan kuten seinien vedeneristystä tehdessä. Siksi nurkat hiotaan ja lakaistaan, niin että ne ovat täysin puhtaat pölystä ja liasta.Nauhaa voi olla vaikea saada nurkkiin, mutta ammattilaisella on kätevä niksi.

Noin 20 senttimetrin palanen taitetaan keskeltä ja leikataan nauhan puoleenväliin. Suojakalvo poistetaan, ja toinen leikattu kulma asetetaan toisen päälle, niin että se muodostaa pienen kulman.Aluksi kaikki neljä kulmaa asetetaan paikalleen, niin että ne tulevat tiiviisti kiinni seinään. Tähän voi tarvittaessa käyttää saumauskauhaa.Lattiakaivon ympärille leikataan nauha, joka sopii lattiakaivon runkoon.

Sen jälkeen koko kylpyhuoneen reunoille kiinnitetään itse liimautuva tiivistysnauha, niin että kaikki välit seinän ja lattian välillä on tiivistetty. Sitten pohjustetaan valettu betonilattia. Tähän käytetään hyväksyttyä märkätilapraimeria, johon on lisätty punaista väriainetta. Sen avulla näkee, mihin kohtaan ainetta on jo levitetty. Samalla varmistetaan, ettei mikään kohta jää käsittelemättä. Praimeri levitetään joko telalla tai siveltimellä, kuten tässä. Kun se on levitetty, työtä voi jatkaa seuraavana päivänä.Koko lattiaan tulee vedeneristys. Siihen käytetään märkätiloihin hyväksyttyä kaksiosaista kumikalvoa. Kalvo on usein helpointa levittää siveltimellä seinän ja lattian välissä olevan tiivistysnauhan päälle.Isommille pinnoille, kuten tähän suihkunurkkaan kalvo levitetään hammaslastalla.

LUE LISÄÄ: Helppo terrazzolattia

Kun se kammataan 4-millisellä hammaslastalla, se levittyy tasaisesti. Kun vedeneriste sitten silotetaan, siitä tulee varmasti sopivan paksuinen. Vedeneristeen paksuuden on oltava vähintään puoli millimetriä ja lattiakaivon ympärillä puolitoista millimetriä. Suihkunurkan reunoihin vedeneriste levitetään siveltimellä. Lattian laatoittamisen voi aloittaa, kun vedeneriste on kuivunut, mihin kuluu vähintään 24 tuntia.

LUE LISÄÄ: [Kostean tilan maali: Näin käytät kostean tilan maalia](https://teeitse.com/materiaalit/maalit/kostean-tilan-maali-nain-kaytat-kostean-tilan-maalia

    Muut lukevat juuri nyt …