Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vanhan kylpyhuoneen purkaminen

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vanha 1970-luvun kylpyhuone kaipaa kunnostusta. Ensi silmäyksellä se näyttää muuten siistiltä, mutta kuten myöhemmin näkyy, valkoisten kaakelien ja lattian alla piilee muutamia ikäviä yllätyksiä.

Vanha 1970-luvun kylpyhuone kaipaa kunnostusta. Ensi silmäyksellä se näyttää muuten siistiltä, mutta kuten myöhemmin näkyy, valkoisten kaakelien ja lattian alla piilee muutamia ikäviä yllätyksiä.WC-istuin, hanat, lämpöpatteri, pöytä ja kaapit pitää vaihtaa, joten ne on poistettava.

Jos vettä ei voi sulkea erillisestä sulkuventtiilistä kuten tässä, putkityöt on jätettävä ammattilaisen tehtäväksi. Rakentajakoulun muurari, jolla on myös kirvesmiehen koulutus, aloittaa irrottamalla oven karmit. Kun karmit on poistettu, näkyy, että seinä on vuorattu pvc-muovilla, joka toimii kosteuseristeenä.

Sitten otetaan esiin kumivasara. Kun sillä koputetaan kaakeleita, ääni ei kuulosta ontolta. Tämä tarkoittaa, että kaakelit ovat edelleen melko tukevasti kiinni.Kaakelien irrottaminen sujuu helpoiten leveällä meisselillä.

Kun aloitetaan reunasta seinän keskelle, työ sujuu melko helposti. Työ on meluisaa, ja kaakeleista voi sinkoilla siruja ja murusia. Siksi työssä kannattaa käyttää sekä kuulosuojaimia että suojalaseja.

Nyt kaikki kaakelit on poistettu, ja linoleumilevystä näkyy, että suihkuhanan ympärillä vesi on päässyt tunkeutumaan siihen kaakelien saumoista. Onneksi vesi ei ole päässyt syvemmälle seinään.Ennen työn jatkamista poistetaan entinen kaakelien kiinnityslaasti kokonaan. Sen voi tehdä muurarin vasaralla tai sähköisellä vasaralla, jossa on litteä tai terävä kärki.

Koska uuteen lattiaan tulee lattialämmitys, myös entinen lattia pitää poistaa. Se on lujaa vanhaa linoleumia, joka on uskomattoman tukevasti kiinni. Lattianpäällyste kannattaa kammeta irti laattapihdeillä tai tavallisilla nokkapihdeillä. Lattiakaivon ympärillä lattia näyttää tummalta, mikä viittaisi siihen, ettei lattianpäällyste ole ollut aivan tiivis.

Myös ruostuneet naulanpäät lattian ja seinän välillä viittaisivat samaan.Linoleumilattian alla on vanhan sähköisen lattialämmityksen jäänteet, joka ei kuitenkaan ole toiminut ainakaan kymmeneen vuoteen.

Samalla käy ilmi, että siellä on myös lattialaattoja. Myös ne on poistettava, jotta päästään aivan pohjaan asti. Puulevyn läpi porataan pari reikää, jotta varmistetaan ettei alla olevia lattiapalkkeja sahata poikki, kun levyä aletaan sahata pistosahalla.Kun levyyn on tehty reikä, sitä voi ruveta vipuamaan ylös sorkkaraudalla, jolloin näkyy selvästi, mistä kohtaa lattiapalkit kulkevat.

Sitten sahataan pistosahalla palkkien reunoja pitkin, niin että vanerilevyt voi poistaa. Nyt koko lattia on poistettu, ja siihen voi asettaa rimat ja eristeet.Lattiassa näkyy useita vesivahinkoja.

Sekä lattiakaivon että ympärillä syöpyneen vesiputken ympärillä puurakenteet ovat lahonneet.Vahingot on korjattava ennen kuin töitä voi jatkaa.

TOIMITUS SUOSITTELEE: 3 syytä valita seinä-wc

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Vanhan kylpyhuoneen purkaminen
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin