Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kaakelin vaihtaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos yksittäinen kaakeli on vahingoittunut, se on helppo vaihtaa. Ammattilainen näyttää miten se tehdään.

Kaakeliin tehdään isompi reikä nuijalla ja meisselillä.Meisselissä on kädensuojus, joka estää lyömästä sormille. Työssä on käytettävä suojalaseja, sillä työskenneltäessä kaakelista irtoaa siruja. Kaakeli hakataan saumoihin asti, mutta pieninä palasina kerrallaan, jotta ympäröivät kaakelit eivät vahingoitu. Jos kaakeli on suihkunurkkauksessa, pitää varoa vahingoittamasta vedeneristeitä.

Kun koko laatta on hakattu pois, poistetaan myös sauma. Myös tässä pitää olla varovainen, etteivät muut laatat vahingoitu. Siksi ison meisselin sijaan käytetään vanhaa talttaa.Sitten harjataan pois kaikki irtonainen laasti, niin että alue tulee puhtaaksi.Koko alue kostutetaan vedellä, niin että uusi laastu tarttuu paremmin.

Kaakelin reunoille on saatava tarpeeksi vettä. Ennen kiinnityslaastin levittämistä pitää tarkistaa, että uusi kaakeli on sopivan kokoinen. Tällaisessa pienessä korjaustyössä kiinnityslaastia ei levitetä seinään vaan suoraan kaakeliin. Näin muut kaakelit eivät tahriinnu. Kiinnityslaasti pitää kammata hammaslastalla ja levittää kaakelin reunoille ennen asettamista.

Kaakeli asetetaan paikalleen, ja saumalangan avusta saumasta tulee saman levyinen kuin ennenkin. Sitten tarkistetaan vesivaa’alla, että kaakeli tulee kummassakin suunnassa sopivalle syvyydelle seinään. Lopuksi tarvitsee vain saumata samalla saumalaastilla, jolla muutkin kaakelit on saumattu.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin