Silikoni sinetöi reiän, eikä vesi pääse tunkeutumaan seinän sisään.

Silikoni sinetöi reiän, eikä vesi pääse tunkeutumaan seinän sisään.

ONGELMA:

Meillä on nyt uusittu kylpyhuone, ja seinään pitäisi nyt saada kunnon hyllyt. Miten kiinnitän ne rikkomatta vesieristystä?

RATKAISU:

Ehjä vesieriste on tärkeä, jotta kylpyhuoneen rakenteisiin ei synny kosteusvaurioita. Seinille voi siitä huolimatta kiinnittää esineitä ruuveilla, kunhan kiinnittämisen tekee oikein.

Ennen kuin ryhdyt poraamaan reikiä, tarkista, voisiko hyllyt liimata paikoilleen. Kaupoissa on erikoisliimoja, kuten muovailuvahaa muistuttavaa erittäin lujaa epoksiliimaa, joka kovettuu betonin tavoin. Se voi toimia ratkaisuna, jolloin ruuvikiinnitystä ei tarvita lainkaan.

Jos ruuvit tarvitaan, suojaat kylpyhuoneesi vesivahingoilta täyttämällä ruuvinreiät silikonilla ennen kuin panet tulpat paikoilleen. Vesi ei sen jälkeen enää pääse tunkeutumaan vesieristeeseen, vaikka vettä roiskuisikin hyllylle. Vesiroiskeiltahan ei kylpyhuoneessa oikein voi välttyä.

Toimitus suosittelee: Älä poraa vesiputkeen

Olet osunut vesiputkeen ja vesi suihkuaa seinästä. Vahinko saattaa johtaa pahoihin kosteusvaurioihin ja aiheuttaa varmasti ison laskun, kun putkiasentaja korjaa putken.

Putkien paikat kannattaa varmistaa ENNEN poraamista. Kuulemme valitettavan usein ihmisistä, jotka ovat halunneet asentaa pesualtaan alle uuden kaapin, suihkukaappiin uuden hyllyn tai keittiöön uuden kaapin. Silloin se tapahtuu. Siitä huolimatta, että kaikki ovat olleet varmoja, etteivät vesiputket ole siinä kohdassa.

Siksi suosittelemme, että käytät rakennetunnistinta ennen kuin poraat seinään reiän. Rakennetunnistin havaitsee vanhat metalliputket ja näyttää tarkasti, missä ne ovat.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä näet videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista: