Pöydänjalat märkätilaveystä

Märkätilalevy on helposti käsiteltävä ja turvallinen materiaali kylpyhuoneen pöydänjaloiksi. Korkeudeksi halutaan 90 cm, ja mitta merkitään levyyn. Siitä vähennetään päälle asetettavan pöytälevyn paksuus, joten jalkojen lopulliseksi mitaksi tulee 77,5 cm.

Tälle korkeudelle piirretään koko seinän pituudelta vatupassin avulla suora merkkiviiva. Pöytätasoa varten tarvitaan kolme jalkaa, ja nyt piirretään jälleen vatupassin avulla seinään ensimmäisen jalan sijaintipaikka.

Seuraava jalka sijoitetaan keskelle ja kolmas toiseen sivuun. Ennen jalkojen kiinnittämistä on tarkistettava, että lattia on tasainen. Näyttääpä olevan, joten ensimmäisen jalan voi sahata.

Vedä ensin muutaman kerran puukolla, niin sahaamista varten syntyy sopiva ura. Sitten levyä on helppo sahata tavallisella käsisahalla. Levy on 80 mm:n paksuista vedenpitävää wedi-levyä, joka on hyväksytty kylpyhuonekäyttöön.

Samalla tavalla mitataan ja sahataan kaksi muuta jalkaa.Levyt eivät pysy pystyssä itsekseen, mutta sitä varten on olemassa erityisiä kulmaheloja, jotka ruuvataan kiinni seinään. Niitä tarvitaan sekä ylös että alas.

Nyt levyt voidaan asettaa kohdalleen, ja kulmamitalla tarkistetaan vielä, että levyt ovat kohtisuorassa seinään nähden. Vedä levyn reunaa pitkin viiva lattiaan, niin tiedät mille kohdalle liima- ja tiivistemassaa pitää pursottaa.

Aseta levy liimaviirun päälle ja paina se kiinni kulmahelaan. Nyt kannattaa vielä tarkistaa, että levy on edelleen kohtisuorassa seinään nähden. Kaksi muuta jalkaa liimataan ja kiinnitetään samalla tavalla.

LUE LISÄÄ: Kulmarauta: Rakenna kulmaraudoilla

Jalkojen päälle levitetään myös liimaa. Samoin seinään. Jalkojen päälle asetetaan nyt altaalla varustettu pöytätaso, joka on myös tehty wedi-levystä.

Paine se kunnolla kiinni liimamassaan, ja jätä pöytä rauhassa kuivumaan.Tällä tavoin märkätilalevystä syntyy kiinteä pöytätaso helposti ja siististi.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Altaat