Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pöydänjalat märkätilaveystä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Märkätilalevy on helposti käsiteltävä ja turvallinen materiaali kylpyhuoneen pöydänjaloiksi. Korkeudeksi halutaan 90 cm, ja mitta merkitään levyyn. Siitä vähennetään päälle asetettavan pöytälevyn paksuus, joten jalkojen lopulliseksi mitaksi tulee 77,5 cm.

Tälle korkeudelle piirretään koko seinän pituudelta vatupassin avulla suora merkkiviiva. Pöytätasoa varten tarvitaan kolme jalkaa, ja nyt piirretään jälleen vatupassin avulla seinään ensimmäisen jalan sijaintipaikka.

Seuraava jalka sijoitetaan keskelle ja kolmas toiseen sivuun. Ennen jalkojen kiinnittämistä on tarkistettava, että lattia on tasainen. Näyttääpä olevan, joten ensimmäisen jalan voi sahata.

Vedä ensin muutaman kerran puukolla, niin sahaamista varten syntyy sopiva ura. Sitten levyä on helppo sahata tavallisella käsisahalla. Levy on 80 mm:n paksuista vedenpitävää wedi-levyä, joka on hyväksytty kylpyhuonekäyttöön.

Samalla tavalla mitataan ja sahataan kaksi muuta jalkaa.Levyt eivät pysy pystyssä itsekseen, mutta sitä varten on olemassa erityisiä kulmaheloja, jotka ruuvataan kiinni seinään. Niitä tarvitaan sekä ylös että alas.

Nyt levyt voidaan asettaa kohdalleen, ja kulmamitalla tarkistetaan vielä, että levyt ovat kohtisuorassa seinään nähden. Vedä levyn reunaa pitkin viiva lattiaan, niin tiedät mille kohdalle liima- ja tiivistemassaa pitää pursottaa.

Aseta levy liimaviirun päälle ja paina se kiinni kulmahelaan. Nyt kannattaa vielä tarkistaa, että levy on edelleen kohtisuorassa seinään nähden. Kaksi muuta jalkaa liimataan ja kiinnitetään samalla tavalla.

LUE LISÄÄ: Kulmarauta: Rakenna kulmaraudoilla

Jalkojen päälle levitetään myös liimaa. Samoin seinään. Jalkojen päälle asetetaan nyt altaalla varustettu pöytätaso, joka on myös tehty wedi-levystä.

Paine se kunnolla kiinni liimamassaan, ja jätä pöytä rauhassa kuivumaan.Tällä tavoin märkätilalevystä syntyy kiinteä pöytätaso helposti ja siististi.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin