Laudan sahaus vinon alustan mukaan   

VIDEO: Tämän työkalun avulla saat esimerkiksi vinoon lattiaan sopivan listan, sokkelin tai vastaavan sahatuksi juuri sopivasti viistoon.

Kun vatupassi on laudan päällä, alustan vinous näkyy selvästi. Aseta sokkeli vaateriin kiilan avulla. Säädä ja siirrä sitä, kunnes sokkeli on vaaterissa. Nyt tämä hyödyllinen työkalu asetetaan korkeimmalle kohdalle.

Säädä työkalu niin, että lyijykynä koskettaa kohtaa, jossa sokkelin ja lattian välinen aukko on suurimmillaan.Vedä nyt merkkiviiva koko sokkelin pituudelta. Pieninkin epätasaisuus tulee nyt merkityksi ja sokkeliin piirtyy täydellinen profiili lattiasta. Sokkeli sahataan pistosahalla.

Sahaus kannattaa tehdä alakautta, koska silloin on paljon helpompi seurata tarkasti piirrosviivaa. Sokkeli on sahattu vinon lattian mukaisesti ja sen yläreuna on vaaterissa.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Täydellinen sokkeli uuteen keittiöön

5 Sabluuna vetimien kiinnitystä vartenNyt on aika kiinnittää laatikoihin ja kaappeihin vetimet. Seuraavassa vinkki niiden kiinnitykseen oikeille kohdille. Jokaisen vetimen paikan voi tietenkin mitata erikseen, mutta parhaiten se sujuu helppotekoisen sabluunan avulla.

Sabluuna tehdään lastulevystä ja kahdesta listanpätkästä. Listat liimataan ja naulataan lastulevyn kahdelle sivulle, kohdakkain levyn reunan kanssa. Aseta sabluuna kaapinoven kulmaan ja merkitse, mille etäisyydelle kulmasta haluat kiinnittää vetimen.

Liika liima on pyyhittävä pois, jotta se ei tahraa uutta kaapinovea. Sabluunaan tehdään merkki 6,5 cm:n päähän reunasta. Ruuvinreikien etäisyys toisistaan on 12,8 cm.

Tämä mitta merkitään sabluunaan sekä vaaka- että pystysuoraan. Ruuvin halkaisija on 3 mm, ja sabluunaan porataan samankokoiset reiät. Ennen kolmannen reiän poraamista sabluuna irrotetaan ovesta, ettei terä mene siitä kohdasta läpi.

Kolmas reikä porataan, jotta saman sabluunan avulla voidaan vetimet kiinnittää kaikkiin neljään kulmaan. Kahva kiinnitetään ruuveilla kaapinoven taustapuolelta.

Sabluunan avulla kahvat on helppo kiinnittää sarjatyönä ilman eri mittausta. Kahvat ovat jokaisessa ovessa täsmälleen samalla korkeudella. Kun käytät 10 minuuttia sabluunan valmistukseen, säästät moninkertaisesti aikaa ja olet tyytyväinen lopputulokseen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Keittiö