Pöytälevyn nosto

Onko keittiönpöytäsi aavistuksen liian matala, jotta sen äärellä olisi hyvä seistä ja sen päällä työskennellä myös pidempään? Pöytälevyä on helppo nostaa ”irtokehikolla”.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
25 euroa

Johdanto

Tämä on helppoa. Listoista kootaan ruuveilla sen korkuinen kehikko, joka vastaa korkeustoiveitasi. Kehikko ruuvataan kiinni alakaappien päälle ja maalataan mahdollisimman saman väriseksi kuin kaapit. Lopuksi pöytälevy ruuvataan jälleen kiinni, tällä kertaa sopivalle korkeudelle.

Sopivan pöytälevyn korkeuden voi määritellä monella eri tavalla. Voi mitata kyynärpään ja keittiönpöydän välisen etäisyyden – sen pitäisi olla noin 10–12 cm. Toinen keino on asettua tiiviisti pöytälevyä vasten, jolloin pöydän yläreunan pitäisi osua lantion korkeudelle.

Ohjeet

01
Toimi näin 8 Vaihe

1

Ennen kuin pöytälevyn voi irrottaa, reunalista pitää poistaa, jos se on asennettu silikonisaumamassalla. Viillä lista irti terävällä taittoteräveitsellä.

2

Irrota kaikki ruuvit, jotka on kiinnitetty kaappien läpi pöytälevyyn ja poista mahdolliset kulmaraudat, joita on käytetty vahvikkeina.

3

Ennen kuin nostat pöytälevyn, irrota viemäri- ja vesiputket. Irrota myös altaan sihti. Muista sulkea vedentulo ennen kuin irrotat putket. Aseta varmuu-den vuoksi kaappiin ämpäri, jotta vältyt veden valumiselta ympäriinsä.

4

"Irtokehikko" kootaan poikkijäykisteillä kaikista niistä kohdista, joissa kaksi alakaappia tukeutuvat toisiinsa. Listat, tässä 45 mm:n höylätavaraa, kootaan 4 x 40 mm:n ruuveilla.

5

Kehikko kiinnitetään ruuveilla poikkijäykisteiden läpi alakaap-peihin. Käytä 4,5 x 70 mm:n ruuveja ja sijoita yksi ruuvi jokaisen listan päähän.

6

Kehikko kannattaa maalata ennen kuin pöytälevy kiinnitetään takaisin paikoilleen. Maalaa kehikko ensin pohjamaalilla, tasoita sitten ruuvinreiät. Hio tasoitekohdat ennen loppumaalausta. Suojaa kaappien reunat maalarinteipillä.

7

Pöytälevy kiinnitetään alapuolelta. Sitä ei kiinnitä kehikon läpi, vaan kaapin ylälevyn läpi. Käytä mahdollisimman pitkiä ruuveja. Ne eivät kuitenkaan saa työntyä pöytälevyn läpi.

8

Käytä jokaisen kaapin ylälevyssä neljää ruuvia - kahta etureunassa ja kahta takareunassa. Liitä lopuksi viemäri-ja vesiputket sekä altaan sihti.

Materiaalit

• 21 x 45 mm höylättyä listaa
• 4 x 40 ja 4,5 x 70 mm ruuveja
• Tasoitemassaa
• Pohja- ja pintamaalia

Vie aikaa

Tehtävästä selviää parissa tunnissa + kuivumisaika.

Hinta

Noin 25 € sisältäen maalin.

Vaikeusaste

Tehtävä on helppo. Tarkista, että kaikki putki- ja viemäri-liitokset ovat tiiviit, ennen kuin avaat vedentulon uudelleen.

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Keittiön pöydät