Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Syntyykö keittiötaso kivilaatoista?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Liimaa laatat vanerilevylle. Myös etureunan voi pinnoittaa, mutta tämä edellyttää laattojen leikkaamista erittäin tarkalla märkäleikkurilla.

Ongelma:

Toivelistallani olisi saada graniitti- tai liuskekivipintainen keittiötaso, mutta luonnonkiven neliöhinta ylittää budjettini. Nyt mietin, voisinko päällystää tason luonnonkivilaatoilla. Onko se mahdollista?

Ratkaisu:

Luonnonkivilaatoilla voi hyvin päällystää keittiön työtason. Laatan paksuus on tavallisesti 10 mm. Kannattaa vuokrata märkäleikkuri.

Lado laatat tasaiselle levylle. Sauvoista liimattu levy ei ole hyvä, sillä se elää kosteuden muuttuessa, mikä voi saada laatat irtoamaan. Voit ruuvata nykyisen työtason pintaan 6 mm:n vanerilevyn, mutta paras ratkaisu on toki korvata nykyinen työtaso paksulla vanerilevyllä.

Vanerin pinta on ensin sinetöitävä eli pohjustettava. Sen jälkeen laatat kiinnitetään tavallisella laattalaastilla. Kun hankit mittatarkkooja laattoja, voit tehdä kapeat saumat. Valitse epoksisaumamassa. Sitä on saatavilla useissa väreissä. Epoksisaumamassa soveltuu hyvin keittiön tasoon, sillä elintarvikkeet ja nesteet eivät värjää sitä. Se on myös helppo pitää puhtaana.

Tason etureunan voi tehdä monella tavalla: Voit esimerkiksi päällystää sen laatoilla, jotka kohtaavat pöytälevyn laatat 45 asteen kulmassa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin