Sahaa aukko liesitasolle   

VIDEO: Kun keittiön pöytälevylle leikataan liesitasolle reikä on silloin todella tärkeää olla tarkkana. Joten mittaa ja tarkista mitat perusteellisesti.

Uutta tasoa on syytä hieman kaventaa, sillä muutoin laatikoiden avaaminen on hankalaa. Koko levyn pituudelta sahataan 2,5 cm pois. Samalla merkitään kohdat, joihin levyjen kiinnityshelat sijoitetaan. Piirrä merkki 10 cm:n päähän sivusta. Ja toinen merkki 10 cm:n päähän toisesta sivusta.

Tässä piirretään uuden liesitason mitat työtason päälle. Työtasoon piirretyillä merkeillä varmistetaan, että kaikki mitat ovat näkyvissä, kun toinen taso kiinnitetään paikalleen.

Nyt mitataan uuden liesitason paikka. Se on melko suuri verrattuna työtason kokoon, mutta ne ovat aina tietyn kokoisia. Mitta on hyvin tarkka, sillä liesitasossa on melko kapea reuna, jolla se kiinnitetään työtasoon. Ennen reiän sahaamista liesitasoa varten työtaso sahataan oikean levyiseksi.

Ensin varmistetaan, että liesitason syvyys on mitattu oikein. Puuseppä merkitsee 2,5 cm:n mitan kolmeen kertaan, jotta sahaus onnistuu. Jos käytössä on ohjuri, ei merkintöjä tarvita.

Ohjuri pidetään tiukasti paikallaan ja täsmälleen merkkien kohdalla. Ohjuri auttaa samalla pitämään pyörösahan oikeassa linjassa. Käsisahalla sahattaessa näin pitkän suoran sahaaminen on lähes mahdotonta. Jos sinulla ei ole pisto- tai pyörösahaa, kannattaa taso sahauttaa tai vuokrata kunnollinen saha.

Kun pistosahalla sahataan tähän tapaan, on tärkeää, että alusta on kunnollinen. Pane tason alle puurima niin, että sahan terä osuu rimaan, kun sahaat työtasoa pitkin.

Se tukee hyvin sekä työtasoa että sahaa. Liesitaso on päätetty sijoittaa työtason keskelle. Silloin seinän ja liesitason väliin jää yli 5 cm, mikä on liesitasojen valmistajien suositus.

Asennuksessa noudatetaan muutoinkin valmistajan ohjeita ja varmistetaan kulmaraudalla moneen kertaan, että merkkiviiva tulee suoraan ja samalle etäisyydelle etu- ja takaosasta. Yhteen kulmaan porataan 10 mm:n reikä. Reikä porataan täsmälleen merkkiviivojen yhtymäkohtaan.

Sitten porataan toinen reikä vastakkaiseen kulmaan. Reikä on nyt niin suuri, että pistosahan terä on helppo painaa tasoon ja aloittaa sahaaminen. Kaikkiin kulmiin ei tarvitse porata reikää, sillä yhdestä reiästä voi aloittaa sahaamisen kahteen suuntaan.

Tällä tavoin sahanterä sujahtaa vaivattomasti sisään ja pääset kätevästi sahaamaan. Tue taso parilla rimalla, niin terä ei osu pöytään. Seuraa merkkiviivaa tarkasti. Irtopalasta voit tehdä leikkuulaudan. Hio tikut pois niin, että sahauskohdasta tulee aivan sileä.

Siten varmistat, että liesitaso sopii työtasoon. Liesitason asentaminen ei ole kovin erikoinen taikatemppu. Alapuoli tiivistetään joko silikonilla tai kumilistalla. Liesitasoa ei kiinnitetä ruuveilla. Se asennetaan liittimillä, jotka lukitsevat sen automaattisesti paikalleen, kun se asetetaan aukkoon.

LUE LISÄÄ: Upotussaha

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Keittiön pöydät