Helppo maustehylly halvoista jämistä

Älä hävitä puunpalasia ja öljypurkin rippeitä, sillä niille löytyy aina jotain käyttöä. Tämä kätevä maustehylly tehtiin pöytälevyn ylijäämäpaloista.

Rakenna jämistä

Sivuhyllyssä voi säilyttää esimerkiksi ruokaöljyä tai reseptejä.

Näin kokoat hyllyn

Puunpalasten pitää olla niin paksuja, että niissä on tarpeeksi tilaa maustepurkkien koloille ja seinäkiinnikkeille. Massiivipuisen pöytälevyn palanen sopii tarkoitukseen täydellisesti.

Voit tehdä hyllystä myös isomman tai pienemmän kuin tässä jutussa. Maustepurkkien koko määrittelee, kuinka leveä hyllyn pitää vähintään olla. Tee koloista kaksi milliä purkin pohjaa laajemmat ja jätä kolon ja hyllyn reunan väliin vähintään 15 milliä ehjää puuta.

Lue lisää: Joustava naulakko eteiseen

1. Merkitse maustepurkkien paikat. Piirrä pisteet purkkien keskikohtiin. Liimaa puun keskilinjaan pätkä maalarinteippiä ja piirrä siihen pitkä viiva. Saat merkittyä paikat nopeasti etkä joudu pyyhkimään viivaa pois.

2. Merkitse kolojen keskipisteet keskilinjalle painamalla purasin teipin läpi.

3. Poraa purkeille kolot oksaterällä. Tee koloista vähintään kaksi milliä syvät ja vähintään kaksi milliä purkkeja isommat. Ole erittäin huolellinen, jotta koloista tulee suorat ja yhtä syvät. Reikien tekeminen onnistuu helpoiten porakonetelineen tai pylväsporakoneen avulla. Voit tehdä reiät myös tavallisella porakoneella, jos käytät sitä varovasti.

4. Poraa kiinnikkeiden kolot. Nämä kiinnikkeet ovat halkaisijaltaan 20 milliä.

5. Lyö kiinnikkeet koloihin vasaralla ja käytä välissä lyöntikapulaa. Käännä kiinnike oikein päin ennen lyömistä, sillä sitä ei ole helppo kääntää enää upottamisen jälkeen.

6. Liimaa osat yhteen. Pöytälevynpalaset ovat niin paksuja ja liimapinta niin iso, että osat pysyvät yhdessä liimalla.

7. Purista osat yhteen, jotta ne pysyvät aloillaan, kunnes liima kuivuu.

8. Öljyä tai lakkaa valmis hylly. Tämä hylly öljyttiin vanhan öljypurkin rippeillä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Keittiö