Tehokas paikkaratkaisu

Vuotava vesikouru voi aiheuttaa talolle isoja vaurioita, ja jos vesi jo vuotaa kouruista läpi, kourut on tiivistettävä pikimmiten.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
25 euroa

Johdanto

Pienikin kourun reikä voi aiheuttaa vakavia vaurioita talollesi. Jos olet onnekas, selviät pienistä vaurioista hyvin pienin korjaustoimin.

Jotta vesi yhä virtaisi kouruissa, kou-rut on yleensä paras korjata ulkopinnal-ta, esim. asentamalla vauriokohtaan liitoskappale. Pienet halkeamat ja reiät voi kuitenkin paikata sisäpuolelta, ja tähän räätälöidyllä paikkamateriaalilla korjaus onnistuu muutamassa minuutissa.

Käytämme Dana Limin bitumiteippiä, joka on niin ohutta, että se ei estä veden virtaamista kourun sisäpintaan kiinni-tettynä. Korjauskohta on ensin puhdis-tettava huolellisesti liasta ja rasvasta.

ONGELMA:
Kourun vuotokohta on vaurioittanut jo talon puuosia, joten reikä on korjattava pikimmiten.

RATKAISU:
Ohut bitumiteippi tiivistää reiän niin hyvin, että teipin voi kiinnittää kourun sisäpintaan.

Vie aikaa

Korkeintaan 1 tunti

Hinta

Dana Lim -bitumiteippi maksaa n. 25 €/3 m, joten korjaus maksaa noin 1,50 €.

Vaikeusaste

Tehtävä sopii kaikille.

Ohjeet

1

Leikkaa itsekiinnittyvästä bitumi-teipistä sopivan pitkä pala ohuen muovikalvo peittäessä yhä liimapinnan.

VINKKI: Jos reiät sijaitsevat kulmissa, ne kannattaa paikata esimerkiksi putkilosta pursotettavalla bitumimassalla.

2

Pyyhi kouru huolellisesti. Pyyhi vesi ja lika pois ensin puuvillaliinalla. Pyyhi sitten puhdistusliinalla rasva pois. Rasvakalvoja on kaikkialla, ja korjauskohdan täytyy olla täysin puhdas, ennen kuin sen voi paikata niin, että paikkaus pitää.

3

Paikka leikataan oikeaan leveyteen. Työnnä paikan päätyreuna kourun takareunaa vasten ja leikkaa paikka kourun etureunan yläpintaa pitkin terävällä taittoteräveitsellä.

4

Liimaa paikka. Kokeile ensin, että paikka ulottuu vähintään 5 cm reiän molempien sivujen yli. Merkitse paikkauskohta. Poista nyt teipin suojakalvo samalla kun painat teipin paikalleen sivulta alkaen, niin vältyt ilmakuplilta.

5

Paina paikan reuna tiiviisti kourua vasten, jotta vesi voi virrata esteittä kourun pohjalla. Mitä paremmin kohta on puhdistettu ja mitä pienempi korjaus virtausta jarruttaa, sitä pidempään pieni korjaus pitää. Hyvällä tuurilla vuosia.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Rännit