Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Korjaa vuotava räystäskouru näin

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos räystäskouru vuotaa, se on korjattava mahdollisimman pian. Olipa talo minkä tyyppinen tahansa, sen korjaamatta jättäminen voi aiheuttaa kosteusvaurioita. Korjaus on helppoa liimattavan liitoskappaleen avulla.

Korjaa vuotava räystäskouru näin

Vuotava räystäskouru voi ajan oloon aiheuttaa vakavia vaurioita taloosi. Olipa talon rakennusmateriaali mikä tahansa, se ei saa olla jatkuvasti kosteaa. Siksi on tärkeää, että saat paikattua reiän, jotta räystäskouru ei vuoda.

Se on helppo korjata, eikä työ vie kauan tai vaadi erityisiä työkaluja.

Rautakaupoista voi ostaa liitoskappaleita, joilla räystäskourun voi korjata. Kyseessä on pieni räystäskourun kappale, joka liimataan olemassa olevan räystäskourun päälle, jolloin reikä umpeutuu. Liitoskappaleita on saatavana erilaisia ja eri kokoja. Muista aina valita räystäskourun kokoa vastaava liitoskappale.

Se kiinnitetään erikoisliimalla, joka levitetään yhtenäisillä vedoilla, jotta liitoksesta tulee täysin tiivis. Puhdista kohta ensin huolellisesti, jotta liima kiinnittyy kunnolla.

Työhön ei tarvita paljon välineitä. Osta vain kattoliimaa ja liitoskappale- muut tarvikkeet sinulta todennäköisesti jo löytyvät:

  • Kynä
  • Punasprii
  • Pesusieni
  • Liina
  • Liima

Tämä aiheutti vaurion

  • Räystäskouruun ilmestyy reikiä ajan kuluessa. Muovinen räystäskouru voi hapristua auringon UV-säteilyn vuoksi, jolloin syntyy vettä tihkuvia vuotokohtia. Räystäskourut voivat vaurioitua myös myrskyissä.

  • Vuotava vesi voi aiheuttaa vaurioita ulkoseinään. Riippumatta siitä, onko sinulla tiili- vai puutalo, seinät eivät kestä jatkuvaa vesikosketusta. Puu voi lahota ja rappaukset alkaa irrota ajan mittaan, jos räystäskourua ei tiivistetä.

Tee näin

1.

Aseta liitoskappale räystäskourun reikäiseen kohtaan ja merkitse kappale molemmilta puolilta niin, että tiedät tarkasti, mihin kohtaan sen asennat. On tärkeää, että liitoskappaleen koko vastaa räystäskourun kokoa.

2.

Puhdista alue huolellisesti punaspriillä. Kaada sitä hieman pesusienelle, jolla voit tehokkaasti hangata räystäskourun puhtaaksi liasta.

3.

Kuivaa puhtaalla liinalla, kun olet puhdistanut alueen punaspriillä. Perusteellinen puhdistus varmistaa, että liima kiinnittyy hyvin ja liitoskappale pysyy varmasti paikallaan.

4.

Levitä liimaa liitoskappaleeseen yhtenäisenä nauhana noin 2 sentin päähän liitoksen kummastakin reunasta.

5.

Aseta liitoskappale paikalleen. Työnnä se ensin taakse kohtaan, josta se tarttuu räystäskourun reunaan. Kallista sitä sitten eteenpäin ja paina se paikalleen räystäskourun yläreunan yli.

6.

Liitoskappale on asennettu, ja räystäskourun reikä tiivistetty. Kaukaa ei erota, että räystäskouru on korjattu.

Video

VUOTAVA RÄYSTÄSKOURU

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin