Korjaa vuotava räystäskouru näin

Jos räystäskouru vuotaa, se on korjattava mahdollisimman pian. Olipa talo minkä tyyppinen tahansa, sen korjaamatta jättäminen voi aiheuttaa kosteusvaurioita. Korjaus on helppoa liimattavan liitoskappaleen avulla.

Johdanto

Vuotava räystäskouru voi ajan oloon aiheuttaa vakavia vaurioita taloosi. Olipa talon rakennusmateriaali mikä tahansa, se ei saa olla jatkuvasti kosteaa. Siksi on tärkeää, että saat paikattua reiän, jotta räystäskouru ei vuoda.

Se on helppo korjata, eikä työ vie kauan tai vaadi erityisiä työkaluja.

Rautakaupoista voi ostaa liitoskappaleita, joilla räystäskourun voi korjata. Kyseessä on pieni räystäskourun kappale, joka liimataan olemassa olevan räystäskourun päälle, jolloin reikä umpeutuu. Liitoskappaleita on saatavana erilaisia ja eri kokoja. Muista aina valita räystäskourun kokoa vastaava liitoskappale.

Se kiinnitetään erikoisliimalla, joka levitetään yhtenäisillä vedoilla, jotta liitoksesta tulee täysin tiivis. Puhdista kohta ensin huolellisesti, jotta liima kiinnittyy kunnolla.

TARVITTAVAT TYÖVÄLINEET

Työhön ei tarvita paljon välineitä. Osta vain kattoliimaa ja liitoskappale- muut tarvikkeet sinulta todennäköisesti jo löytyvät:

  • Kynä
  • Punasprii
  • Pesusieni
  • Liina
  • Liima

Ohjeet

1.

Aseta liitoskappale räystäskourun reikäiseen kohtaan ja merkitse kappale molemmilta puolilta niin, että tiedät tarkasti, mihin kohtaan sen asennat. On tärkeää, että liitoskappaleen koko vastaa räystäskourun kokoa.

2.

Puhdista alue huolellisesti punaspriillä. Kaada sitä hieman pesusienelle, jolla voit tehokkaasti hangata räystäskourun puhtaaksi liasta.

3.

Kuivaa puhtaalla liinalla, kun olet puhdistanut alueen punaspriillä. Perusteellinen puhdistus varmistaa, että liima kiinnittyy hyvin ja liitoskappale pysyy varmasti paikallaan.

4.

Levitä liimaa liitoskappaleeseen yhtenäisenä nauhana noin 2 sentin päähän liitoksen kummastakin reunasta.

5.

Aseta liitoskappale paikalleen. Työnnä se ensin taakse kohtaan, josta se tarttuu räystäskourun reunaan. Kallista sitä sitten eteenpäin ja paina se paikalleen räystäskourun yläreunan yli.

6.

Liitoskappale on asennettu, ja räystäskourun reikä tiivistetty. Kaukaa ei erota, että räystäskouru on korjattu.

Video

VUOTAVA RÄYSTÄSKOURU

Video

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Rännit