Vuotava räystäskouru

Syöksytorven lähtökaulus voi haljeta, jos vesi ei pääse valumaan alas. Silloin vesi jäätyy ja laajenee.

Räystäskouru voi mennä rikki esimerkiksi lumen painosta, nuohoojan jalan alla tai pakkasen takia. Olipa syy mikä tahansa, ränni pitää korjata viipymättä.

Räystäskouruihin on helppo saada varaosia, joten rännit voi korjata itse. Vanhat muovi- ja metallikourut on usein koottu liimaamalla, joten osia voi olla vaikea irrottaa toisistaan. Joskus räystäskouruun pitää asentaa uusi pätkä syöksytorven lähtökauluksen kohdalle.

Ennen vanhaan koko ränni piti irrottaa ja laskea maahan, jotta sen pystyi katkaisemaan rautasahalla. Nykyään ränniä ei tarvitse irrottaa, sillä sen voi katkaista paikalleen monitoimityökalulla.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään monitoimityökalua 5 minuutissa

Räystäskourun materiaalilla ei ole merkitystä, sillä sekä muovirännit että metalliräystäskourut voi leikata poikki monitoimityökalulla. Se tarkoittaa, että lähes kaikki vuodot on helppo korjata itse parissa tunnissa.

LUE LISÄÄ: Täältä löydät neuvoja ja ohjeita räystäskourujen korjaamiseen, huoltamiseen ja vaihtamiseen.

Vaurion syy:

Vesi mahtuu läpi pienimmästäkin reiästä. Käytännössä se tarkoittaa, että pienestäkin reiästä vuotaa paljon vettä lyhyessä ajassa. Vuoto vahingoittaa sekä rännejä että seinää.

Roskaisiin sadevesikouruihin kertyy vettä, joka laajenee jäätyessään. Jäätyvä vesi voi halkaista rännin.

Aurinko haurastuttaa muovia hitaasti mutta varmasti vuosien kuluessa.

Vuotava räystäskouru: Tarvittavat työvälineet