Kannattimien taivuttaminen

Jos räystäskouru asetetaan kannattimien varaan, ne on taivutettava niin, että ne tulevat sopivalle korkeudelle räystäskourua varten.

Kourun kannatin asetetaan katonreunalle halutulle korkeudelle, ja siihen merkitään lyijykynällä, mihin kohtaan kattorima tulee. Merkin voi nyt kopioida kaikkiin muihin kannattimiin. Näin kaikki taivutetaan varmasti samasta kohtaa.

Kannattimien taivuttamiseen käytetään tällaisia erikoispihtejä. Kannatin asetetaan pihteihin niin, että lyijykynämerkintä on hieman pihtien reunan yläpuolella. Kannatin taivutetaan silmämääräisesti oikean muotoiseksi.

Aluksi kannattaa taivuttaa mieluummin liian vähän kuin liian paljon. Tämän pienen metalliruuvin avulla voi säätää, mihin kulmaan kannatin taivutetaan.
Kannatin asetetaan nyt kattoa vasten, ja siitä näkyy, että sitä pitää taivuttaa hieman lisää, jotta räystäskouru tulee oikeaan kohtaan.

Pihdeissä olevaa ruuvia käännetään hieman, ja kannatin taivutetaan ruuvin kohdalle. Nyt kulma vastaa katon kallistusta. Lisäksi kouru kallistuu hieman katosta poispäin, jotta vesi ei pääse valumaan taloon päin, jos syöksytorvi menee tukkoon.

Nyt pihdit on säädetty oikeaa kulmaa vastaaviksi, joten muiden kannattimien taivuttaminen sujuu helposti ja nopeasti. Tähän voi käyttää myös tavallisia taivutuspihtejä.

Pihdeillä tartutaan kannatimeen ja varmistetaan, että merkintä tulee tarkalleen leukojen kohdalle. Nyt kannattimen voi taivuttaa painamalla sitä pihtejä vasten.

Kannatinta verrataan aiemmin taivutettuihin kannattimiin. Kulma ei ole vielä sopiva, joten sitä pitää taivuttaa lisää. Nyt kulma on sama kuin muissa kannattimissa, ja ne voi asentaa paikalleen.

Jos jostakin on mahdollista lainata tai vuokrata erikoispihtejä, se on ilman muuta helpoin ratkaisu. Tavallisilla pihdeillä ei synny yhtä tarkkaa jälkeä, ja työ kestää kauemmin.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Rännit