Korjaa piippu helposti ja edullisesti!

Vaikka talosi savupiippu olisi jäänyt vaille huoltoa vuosikausiksi ja se näyttäisi jo purkukuntoiselta, piippu on useimmiten vielä pelastettavissa. Urakasta tulee väistämättä sekä likainen että pölyinen, mutta toisaalta myös varsin helppo ja halpa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 päivää
Hinta
150 euroa

Johdanto

Ennen kuin ostat 2 500 euroa maksavan uuden savupiipun, mieti, olisiko vanha piippu vielä korjattavissa. Työ ei ole lainkaan niin hankala kuin ensikuulemalta luulisi, ja mikä parasta: hinnaksi tulee vain noin 70 euroa.

Vie aikaa

Pari päivää, sis. telineiden pystytyksen

Hinta

Noin 150 € (sis. laitevuokrat)

Vaikeusaste

Katolle kiipeäminen vaatii ehkä hieman rohkeutta ja ehdottomasti turvavarusteet, mutta teknisesti tehtävä ei ole vaikea.

Ohjeet

01
Näin pelastat savupiipun 8 Vaihe

1

Turvallisuus kuntoon: Tukevat telineet ja laaduk-kaat turvavaljaat ovat tarpeen katolla työskenneltäessä. Tar-vit set myös hen gi tys suojai men, suojalasit ja kuulo suojaimet.

2

Jyrsi kaikki saumat sauman syvyyteen asti. TÄRKEÄÄ! Jos osut irronneisiin tiiliin, poista ne kokonaisina ja muuraa ne uudelleen paikoilleen.

3

Puhdista savupiipun kaikki neljä sivua kulma hiomakoneen kuppi-laikalla. Tiilet on saatava täysin siisteiksi ja puhtaiksi rappauk-sesta ja laastista.

4

Puhdista saumat harjalla ja mielellään myös vedellä, jotta saat niistä täysin pölyttö-mät ennen kuin jatkat työtä.

5

Täytä saumat laastilla. Käytä laastiruiskua tai saumarautaa.

6

Kaavi ylimääräinen laasti pois edetessäsi. Viskaa ylimääräinen laasti takaisin saaviin saman tien. Sen voi käyttää uudelleen.

7

Oikaise saumat saumaraudalla. Varmista, että saumat on täytetty kokonaan. Jos et aio rapata piippua, ole tässä vaiheessa erityisen huolellinen.

8

Nyt voit rapata piipun, jos et halua jättää saumoja näkyviin. Sivele piipunpintaan värillinen laasti piipun ala-reunasta ylöspäin edeten.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Piiput