Viherhuoneen katemateriaalin valinta voi olla vaikeaa. Asiaa kannattaa harkita tarkasti.

Viherhuoneen katemateriaalin valinta voi olla vaikeaa. Asiaa kannattaa harkita tarkasti.

ONGELMA:

Aion vaihtaa viherhuoneeni katon, mutta en tiedä, kannattaako uusi katto tehdä PVC:stä vai polykarbonaatista. Levyjen pitäisi olla kirkkaat. Mitä suosittelette?

RATKAISU:

Lasiverannan valokatteeksi kannattaa valita kirkkaat levyt, jotka läpäisevät mahdollisimman paljon valoa. Huomaa kuitenkin, että auringonvalo tuo mukanaan lämpöä ja että lämpömittarin lukema voi nousta taivaisiin lämpimänä kesäpäivänä. Valkoiset tai helmenharmaat levyt himmentävät auringon säteitä, mutta puolittavat samalla sisään pääsevän valon määrän.

Punnitse näitä asioita tarkasti, ennen kuin vaihdat katon. Sinun pitää päättää myös se, kuinka lujan katteen haluat. PVC on halpaa, mutta ei järin kestävää. Polykarbonaatti on lujempaa, mutta paljon kalliimpaa. Kolmas vaihtoehto katteeksi ovat kennolevyt. Ne eristävät hyvin ja vähentävät kondenssiveden kertymistä levyn alapintaan.

LUE MYÖS: OPAS: Valitse oikea valokate

3 TÄRKEÄÄ ASIAA, KUN VALITSET KATETTA:

1. Halpa mutta heikko: Halvimmat valokatteet maksavat noin kahdeksan euroa neliöltä. Ne suojaavat sateelta, mutta eivät kestä painoa.
2. Kestävä ja luja: Polykarbonaatti on lujempaa kuin PVC-muovi, ja sitä on helppo sahata. UV-suojaus pidentää levyjen käyttöikää.
3. Luja ja eristävä: Kennolevyt eristävät lämpöä ja vähentävät kondenssiveden kertymistä valokatteen alapintaan.