Kattohuovan reiät

Kattohuovassa oleva reikä vaatii välitöntä huomiota. Onneksi ongelma on melko helppo korjata. Puoli tuntia ja materiaalit alle 50 eurolla, ja kattosi on jälleen tiivis.

Johdanto

Kattohuopa on hyvä ja kestävä ratkaisu niin taloon, lisärakennukseen kuin pyörävajaankin. Lisäksi se on halvempi kuin useimmat muut kattomateriaalit.

Mutta kuten kaikki muukin, kattohuopa voi rikkoutua joko siksi, että siihen tehdään tarkoituksella reikiä esimerkiksi antennin tai tuulimittarin asentamiseksi, tai koska sinä tai nuohooja olette kulkeneet vuodesta toiseen samaa reittiä, minkä vuoksi siihen on muodostunut reikiä. Korjaa reiät välittömästi ennen kuin vesi aiheuttaa vahinkoa.

Toimintatapa on yksinkertainen: Reikä paikataan lähes samalla tavalla kuin puhjennut pyöränrengas. Liima on tässä tervamaista kattokittiä, josta tulee erittäin sitkeää kuivuttuaan. Paikkana käytetään lasikuitumattoa.

Levitä ensin kattokittiä, sitten kuitupaikka ja sitten uudelleen kattokittiä. Ripottele oikeanväristä kivisirotetta reiän sulkemiseksi.

Tarvittavat työvälineet

Tehtävään tarvitaan vain muutama työkalu:

  • Teräsharja
  • Pehmeä harja
  • Sivellin

Ohjeet

1

Puhdista vauriota ympäröivä alue. Harjaa ensin karkealla teräsharjalla ja sen jälkeen pehmeällä harjalla. Puhdista vähintään 15 cm vaurion ympäriltä. Näin varmistetaan, että kattokitti tarttuu kunnolla.

2

Sekoita kattokitti huolellisesti. Jos et sekoita sitä kunnolla, levität katolle vain tinneriä. Siitä ei ole silloin mitään hyötyä.

3

Levitä kattokittiä paksulti. Levitä kattokittiä hyvällä, paksulla siveltimellä alueelle, joka on hieman suurempi kuin myöhemmin kiinnitettävä lasi­kuitumatto.

4

Paina lasikuitumatto kattokitin päälle. Leikkaa se sopivan kokoiseksi palaksi, joka peittää kunnolla kaikki reiät. Tee siitä mieluummin liian suuri kuin liian pieni. On tärkeää saada matto tiiviisti paikoilleen – ilman ilmataskuja.

5

Matto painellaan paikalleen siveltimellä. Aloita reunoista ja jatka keskelle. Levitä sitten paksu kerros kattokittiä koko lasikuitumaton päälle.

6

Ripottele koko alueelle kivisirotetta – mieluummin hieman liian paljon kuin liian vähän. Ylimääräinen sirote harjataan pois seuraavana päivänä. Sirote suojaa auringolta, eikä sitä saa unohtaa. Sitä on saatavana useita värejä.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.