Näin korjaat kattohuovassa olevan reiän

Kattohuopaan tullut reikä on korjattava välittömästi. Pahimmassa tapauksessa rakenne voi lahota, jolloin koko katto joudutaan uusimaan. Säästä siis itsesi tältä katastrofilta ja korjaa reikä heti!

Harmittavaa, jos kattohuopa vuotaa siinä olevan reiän takia. Vielä pahempaa tosin on, jos koko rakenne lahoaa ja katto joudutaan vaihtamaan. Vältä tämä ja paikkaa reikä, ennen kuin se ehtii laajentua. Paikkaa kattohuovan reikä kattokitillä ja lasikuitukankaalla.

1

Puhdista alue reiän ympäriltä

Käytä ensin teräsharjaa karkeaan likaan ja sen jälkeen pehmeää harjaa hienompaan likaan. Puhdista vähintään 15 cm reiän ympäriltä joka puolelta, jotta kattokitti kiinnittyy kunnolla.

2

Sivele kattoon paksu kerros kattokittiä

Sekoita kittiä huolellisesti ennen käyttöä, sillä muussa tapauksessa saatat sivellä kattoosi vain petrolia. Käytä isoa sivellintä ja sivele kitti hieman paikkaukseen käytettävää lasikuitukangasta isommalle alueelle.

Lasikuitukangasta voi leikata saksilla. Paikan tulee olla hieman pienempi kuin kitattu korjausalue.

3

Aseta lasikuitukangas kattokittiin

Leikkaa kankaasta sopivan kokoinen pala. Silota kangas tasaiseksi katon pintaan – siihen ei saa jäädä ilmakuplia.

4

Paina kangas siveltimen avulla tiiviisti kittiin kiinni

Silota kangas kokonaan. Aloita reunojen ympärilltä, jotta saat sen hyvin kiinni. Sivele sitten uusi kerros kattokittiä koko alueelle.

5

Sirottele kattoliimaan sirotetta

Sirottele kiviainesta mieluummin hiukan liikaa kuin liian vähän. Ylimääräisen hiekan voi harjata pois seuraavana päivänä. Kiviaines suojaa kattohuopaa auringolta. Värivaihtoehtoja on useita, joten voit valita kattohuopaasi parhaiten sopivan sävyn.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kattohuopa