Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bitumikatteen liimaaminen

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jollet halua käyttää kaasupoltinta, voit käyttää katetta, jonka saumat tarvitsee vain painaa yhteen.

Yksikerroksista kermiä voi käyttää joko uutena katteena tai aiemman kattohuovan päällä. Jos kate asennetaan yhtenä kerroksena suoraan lautojen päälle, katon kallistuksen on oltava vähintään 20 astetta.

Jos katossa on jo huopakerros, viiden asteen kallistus riittää. Kermi rullataan ensimmäiseksi alas katonharjalta. Se leikataan niin, että se ulottuu pari senttimetriä reunan yli.

Kermin toisessa reunassa on itsestään kiinnittyvää liimaa, joka on peitetty suojakalvolla. Kalvo poistetaan ja naulataan kiinni koko kaistaleen matkalta. Naulat lyödään kahteen limittäiseen riviin noin kuuden senttimetrin välein.

Sitten seuraavan kaistaleen voi rullata kohdalleen. Kermi asetetaan niin, että uusi kaistale tulee edellisen kaistaleen liimareunan päälle. Sama toistetaan niin, että suojakalvo poistetaan ja kate naulataan kiinni koko matkalta.

Kun toinen kaistale on naulattu kiinni, toisen kermin alapuolella oleva suojakalvo poistetaan. Näin kaistaleet liimautuvat yhteen, niin että liitoksesta tulee täysin tiivis. Päällekkäistä kohtaa painetaan lujasti jalalla, niin että liima tarttuu kunnolla.

Kermin leikkaaminen sujuu helpommin, kun veitsi lämmitetään kaasupolttimella. Nyt sillä on helppo leikata katonreunaa pitkin ja irrottaa ylimääräinen kermi. Seuraavaksi kate kiinnitetään räystäspeltiin.

Tässä käytetään kateliimaa, jota levitetään sekä kattoon että katteeseen. Kermi painetaan kattoa vasten, ja muutamassa sekunnissa se on lujasti kiinni. Tällainen kate on hyvä vaihtoehto, jos haluat bitumikatteen muttet halua käyttää kaasupoltinta.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Bitumikatteen liimaaminen
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin