Kermin paikkaaminen

Kannattaa tarkistaa säännöllisesti, onko bitumikatteessa repeämiä. Tähän kattoon on tullut repeämä yhteen liitoksista.

Paikkaaminen aloitetaan kuumentamalla vanhaa kermiä kaasupolttimella. Samalla repeämään päässyt vesi haihtuu pois. Ennen paikkaamista pinnan on oltava täysin kuiva, eikä siinä saa olla likaa.

Repeämän päälle asetetaan sitten kappale päällyskermiä, ja se leikataan niin, että se ulottuu joka suuntaan vähintään 10 senttimetrin päähän repeämästä. Paikan kulmat pyöristetään niin että siitä tulee kiilan muotoinen. Näin paikan yläreunaan ei keräänny vettä.

Sitten paikan toinen reuna nostetaan ylös ja sekä vanhaa katetta että paikkaa lämmitetään liikuttamalla liekkiä hitaasti edestakaisin paikan yllä. Sama tehdään toisella puolella.

Kun kermi painetaan kattoa vasten, sen on oltava niin kuuma, että sen alta pursuaa hieman kuumaa pikeä. Viimeistä hitsattavaa kappaletta kannattaa pidellä koholla katkoteräveitsellä tai muulla esineellä.

Niin sitä voi lämmittää koko pinnalta.Kermiä on hitsattava pieni alue kerrallaan. Koskaan ei kannata kuumentaa koko paikkaa ja kiinnittää sitä yhdellä kertaa. Nyt repeämä on paikattu, ja katto on taas tiivis.

    Lisää samasta aiheesta Kattohuopa