Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tuulilaudan suojaaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Puinen tuulilauta kannattaa suojata kosteudelta alumiinilistan avulla.

Alumiinilistoja myydään valmiina, ja ne voi leikata sopivan pituisiksi. Alimpaan osaan on leikattu kaksi viiltoa, joiden avulla listan voi taivuttaa tuulilaudan reunan ympäri. Listoja kiinnittäessä niiden alareunaan tehdään aluksi reikä naskalilla.

Sitten lista kiinnitetään erikoisnaulalla, jossa on kumitiiviste. Tässä ei käytetä huopanauloja, koska ne löystyvät helposti. Nämä listat on suunniteltu kattolistoiksi ja sovitettu toisesta päästä, minkä ansiosta ne on helppo koota yhteen.

Ennen listojen kokoamista on kiinnitettävä ensimmäinen lista. Se naulataan aina piilotetusti, niin että naula jää seuraavan listan peittoon. Listaan on aina tehtävä pieni reikä naskalilla, jotta lista ei väänny, kun naula lyödään kiinni.

Naulojen on myös oltava joko galvanoituja tai ruostumattomia. Seuraava alumiinilista työnnetään tiukasti kiinni edelliseen listaan, ja sitten sitä vedetään pari millimetriä takaisinpäin, jotta se mahtuu hieman liikkumaan.

Päitä varten on leikattu vielä muutamia kulmapaloja. Ne kiinnitetään erikoisnauloilla samalla tavalla kuin alussa. Listat pitää aina kääntää niin, että leikattu reuna tulee ylöspäin.

Näin vesi ei pääse alumiinilistan alle lahottamaan tuulilautaa. Tuulilauta kestää yleensä 10 vuotta, mutta alumiinilistan avulla se kestää vähintään kaksi kertaa niin pitkään.

LUE LISÄÄ: Näin vaihdat otsalaudan

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin