Auton alustapesu ei aina kannata

Kun ajat auton pesulinjalle, jätä alustapesu pois.

autopesu

Auton pikapesu on usein paikallaan, mutta alustapesu kannattaa unohtaa.

Nelipyöräistä toveria tekisi mieli helliä kalleimmalla pesuvaihtoehdolla etenkin talvella, kun tiesuola syövyttää rakenteita.

Alustapesu tuntuu hyvältä vaihtoehdolta siksikin, että auton alle kertyy loskakaudella paljon rapaa. Asiaa kannatta kuitenkin harkita kerran jos toisenkin.

Auto ei alustapesusta hyödy

Alustapesu on todennäköisesti silkkaa rahanhukkaa. Pesuautomaatin suihkut on säädetty hellävaraisiksi, jotta ne eivät vahingoittaisi rakenteita, ja juuri tästä syystä ne eivät myöskään poista alustaan kertynyttä kuraa.

Autoissa on myös eroja: suihku, joka suorastaan ylikiillottaa pienimmän kauppakassin, ei irrota likaa ronskin nelivetomaasturin pohjasta. Keskikokoinen perheauto ei välttämättä osu sekään pesuautomaatin perussäätöihin.

Jos auton pohja on ruostesuojattu asiallisesti joko tehtaalla tai erillisessä lisäkäsittelyssä, se todennäköisesti kestää talven koettelemukset ilman suurempia ongelmia.

Lue lisää: Valmista 3 päivässä!

Tee itse!

Moni, joka pesee autonsa itse, on huomannut, että automaatti ei välttämättä pese autoa riittävän puhtaaksi kaikkialta. Jos siis haluat, että autosi puhdistuu kunnolla, pese se perusteellisesti itse ainakin kesäaikaan.

Kun peset auton itse, puhdista auton pohja puutarhaletkun ja pehmeän harjan avulla. Muista erityisesti puhdistaa lokasuojan sisäpuoli, jonne pesuautomaatin suuttimet ja harjat eivät yllä. Puhdistaminen kannattaa, sillä ruoste saattaa alkaa jyllätä piintyneen lian alla.

LUE LISÄÄ: Oletko kyllästynyt jäisiin ikkunoihin? Tee itse oma jäänpoistoaineesi

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Vapaa-aika