Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Auton alustapesu ei aina kannata

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun ajat auton pesulinjalle, jätä alustapesu pois.

autopesu

Auton pikapesu on usein paikallaan, mutta alustapesu kannattaa unohtaa.

Nelipyöräistä toveria tekisi mieli helliä kalleimmalla pesuvaihtoehdolla etenkin talvella, kun tiesuola syövyttää rakenteita.

Alustapesu tuntuu hyvältä vaihtoehdolta siksikin, että auton alle kertyy loskakaudella paljon rapaa. Asiaa kannatta kuitenkin harkita kerran jos toisenkin.

Auto ei alustapesusta hyödy

Alustapesu on todennäköisesti silkkaa rahanhukkaa. Pesuautomaatin suihkut on säädetty hellävaraisiksi, jotta ne eivät vahingoittaisi rakenteita, ja juuri tästä syystä ne eivät myöskään poista alustaan kertynyttä kuraa.

Autoissa on myös eroja: suihku, joka suorastaan ylikiillottaa pienimmän kauppakassin, ei irrota likaa ronskin nelivetomaasturin pohjasta. Keskikokoinen perheauto ei välttämättä osu sekään pesuautomaatin perussäätöihin.

Jos auton pohja on ruostesuojattu asiallisesti joko tehtaalla tai erillisessä lisäkäsittelyssä, se todennäköisesti kestää talven koettelemukset ilman suurempia ongelmia.

Lue lisää: Valmista 3 päivässä!

Tee itse!

Moni, joka pesee autonsa itse, on huomannut, että automaatti ei välttämättä pese autoa riittävän puhtaaksi kaikkialta. Jos siis haluat, että autosi puhdistuu kunnolla, pese se perusteellisesti itse ainakin kesäaikaan.

Kun peset auton itse, puhdista auton pohja puutarhaletkun ja pehmeän harjan avulla. Muista erityisesti puhdistaa lokasuojan sisäpuoli, jonne pesuautomaatin suuttimet ja harjat eivät yllä. Puhdistaminen kannattaa, sillä ruoste saattaa alkaa jyllätä piintyneen lian alla.

LUE LISÄÄ: Oletko kyllästynyt jäisiin ikkunoihin? Tee itse oma jäänpoistoaineesi

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin