Miten virkistän nahan ulkonäköä?

Ongelma

Autoni nahkapenkit ovat kuluneet. Miten ne saisi näyttämään siistimmiltä? Entä voiko ne värjätä?

Ratkaisu

Nahkapenkit voi värjätä, mutta värin vaihtaminen kokonaan voi olla vaikeaa, ja lopputuloksesta saattaa tulla maalatun ja epäluonnollisen näköinen. Alkuperäisen väriseksi nahan kuitenkin voi värjätä. Sen voit tehdä samalla, kun huollat nahan.

Hanki kokonainen nahanhoitosetti, joka sisältää puhdistusaineen, rasvanpoistoaineen ja värin sekä voiteen. Näin varmistat, että aineet sopivat yhteen eivätkä vaurioita nahkapintaa. Hae sopivia tuotteita internetistä. Aineita käytetään tavallisesti näin: Puhdista penkit ensin puhdistusaineella. Käy saumat ja vastaavat huolellisesti läpi, jotta käsittelemättömiä kohtia ei jää.

Kun nahka on kuivunut, käsittele se rasvanpoistoaineella. Se poistaa alkuperäistä väriä hieman ja luo hyvän pohjan. Jos nahassa on täysin kiiltäviä tai lasimaisia alueita, hio niitä hiomapaperilla (raekoko 180) kevyesti (älä hio nahan sisukseen asti).

Levitä uusi väri useina ohuina kerroksina. Töpöttele väriä sienellä, anna kuivua puoli tuntia ja töpöttele seuraava kerros. Käsittele penkit nahkavoiteella viikon kuluttua puhdistuksesta.

    Muut lukevat juuri nyt …