Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kotitekoinen kasteltava kuusenjalka

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Joulukuusi kestää pitempään, kun se pystytetään kasteltavaan kuusenjalkaan. Joulusta toiseen kestävän kuusenjalan voi tehdä levynkappaleesta pistosahan avulla.

Joulukuusi tarvitsee elääkseen vettä samaan tapaan kuin esimerkiksi kukkakimppu. Sen takia kuusi kannattaa pystyttää jalkaan, jossa kuusta voi kastella. Katso videolta, kuinka helppoa kuusenjalan rakentaminen on.

Lue lisää: 3 VINKKIÄ: Näin kuusi kestää!

Näin rakennat kuusenjalan:

Tämä kuusenjalka tehdään 22 milliä paksusta, 36x36-senttisestä liimapuulevystä.

Aseta iso (halkaisija 30 cm) lautanen levyn keskelle ja piirrä lautasen kehä levyyn. Ympyrän ulkopuolelle jäävistä osista tehdään kolme pystysuoraa sivutukea ja kiiloja.

Koska kuusta pitää kastella, jalassa pitää olla jonkilainen astia, kuten lasi tai lautanen. Valitse astia kuusen koon mukaan. Videolla näkyvän kuusen tyven halkaisija sopi tavalliseen lasipurkkiin.

Aseta lasipurkki pyöreän levyn keskelle ja kolme sivupuuta purkin ympärille. Ruuvaa ja liimaa sivupuut kiinni levyyn, ja poraa lopuksi reikä jokaisen sivupuun päähän. Reikiin ruuvataan ruuvit, joilla joulukuusi kiristetään paikalleen ja säädetään suoraan.

Kun joulu on ohi, avaa ruuvit, nosta kuusi ulos ja säilö jalka varastoon seuraavaa joulua varten.

Tämän joulukuusenjalan koko sopii parimetrisille ja sitä pienemmille kuusille. Jos tarvitset jalan isommalle kuuselle, suurenna reiän kokoa. Silloin myös sivutuista tulee entistä pitemmät ja vakaammat.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin