Hio marmorilevy kiiltäväksi

Marmorin huokoinen rakenne altistaa sen pinnan naarmuille ja lialle. Näytämme, miten palautat marmoripinnan jälleen näyttävän näköiseksi.

Vaikeusaste
Vie aikaa
3 tuntia
Hinta
20 euroa

Johdanto

Marmori on hieno materiaali. Valitetta-vasti se on myös hyvin altis naarmuille ja lialle, jolloin sen upea vaalea rakenne muuttuu ruoste- ja likatahroineen no-peasti vanhan nikotiinin keltaiseksi.

Yleensä ammattilainen valitsisi mär-kähionnan tai paineilmatyökalujen käy-tön marmoripinnan puhdistamiseksi. Kaikilla meillä ei kuitenkaan ole tällaisia työkaluja verstaallamme. Epäkeskohio-makonetta voi hyvin käyttää ”kuivana” marmoripintaan, jos pinnan loppuhion-ta tehdään vesihiomapaperilla käsi-voimin. Katso, miten tässä etenemme.

Ongelma

Marmorin herkkään pintaan tulee helposti naarmuja ja viiltoja.

Ratkaisu

Vaikka marmori on kovaa, sitä voi hioa ilman suurempia ongelmia.

Vie aikaa

2-3 tuntia riippuen pinta-alasta.

Hinta

Noin 20 €.

Vaikeusaste

Marmoria on helppo hioa, kunhan työkalut ovat oikeat.

Ohjeet

01
Toimi näin 5 Vaihe

1

Hio koko levy ensin epäkesko-hiomakoneella, hiomapaperin karkeus saa olla 80 tai 100. Näin saat silotettua pahim-mat naarmut. Epäkeskohiomakone hioo melko nopeasti kovaakin materiaalia.

2

Reunat on helpoin hioa kumisen hiomapalikan ja "kiinteän" hiomapa-perin avulla. Levyn pyöreitä reunoja on helpompi myötäillä, jos käyttää hiomapalik-kaa. Sitä kannattaa käyttää myös neliömäi-sen levyn reunoihin, se helpottaa ohjausta.

3

Pyyhi levy liinalla ja hio uudelleen - tällä kertaa hiomakar-keudella 120. Kun levy on hiottu kokonaan, se pyyhitään vielä kertaalleen liinalla ja hiotaan lopuksi karkeudella 240. Levyn reunat hiotaan samalla tavalla.

4

Hio levy vesihiomapaperilla, jonka karkeus on 400. Pese levy vedellä, kuivaa puhtaalla liinalla ja hio karkeudella 600 tai 800. Jos haluat pinnasta erityisen upean, voit viimeistellä karkeudella 1000.

5

Pese pinta uudestaan puhtaalla vedellä ja kuivaa liinalla. Anna levyn kuivua kokonaan ennen kuin käsittelet sen kiviöljyllä tai kiven kiillotusaineella.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät epäkeskohiomakonetta

Tällä videolla näytetään, mihin kaikkeen epäkeskohiomakonetta voi käyttää. Se on erinomainen työkalu isojen vaakapintojen hiomiseen, lakan ja maalin poistamiseen ja käsittelemättömän puun hienohiontaan. Sen lisäksi koneella voi kiillottaa esimerkiksi öljytyn pöytälevyn.

    Muut lukevat juuri nyt …