Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hio marmorilevy kiiltäväksi

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Marmorin huokoinen rakenne altistaa sen pinnan naarmuille ja lialle. Näytämme, miten palautat marmoripinnan jälleen näyttävän näköiseksi.

Vaikeusaste
Vie aikaa
3 tuntia
Hinta
20 euroa
Himmeä marmorilevy

Johdanto

Marmori on hieno materiaali. Valitetta-vasti se on myös hyvin altis naarmuille ja lialle, jolloin sen upea vaalea rakenne muuttuu ruoste- ja likatahroineen no-peasti vanhan nikotiinin keltaiseksi.

Yleensä ammattilainen valitsisi mär-kähionnan tai paineilmatyökalujen käy-tön marmoripinnan puhdistamiseksi. Kaikilla meillä ei kuitenkaan ole tällaisia työkaluja verstaallamme. Epäkeskohio-makonetta voi hyvin käyttää ”kuivana” marmoripintaan, jos pinnan loppuhion-ta tehdään vesihiomapaperilla käsi-voimin. Katso, miten tässä etenemme.

Ohjeet

Toimi näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Hio koko levy ensin epäkesko-hiomakoneella, hiomapaperin karkeus saa olla 80 tai 100. Näin saat silotettua pahim-mat naarmut. Epäkeskohiomakone hioo melko nopeasti kovaakin materiaalia.

2

Reunat on helpoin hioa kumisen hiomapalikan ja "kiinteän" hiomapa-perin avulla. Levyn pyöreitä reunoja on helpompi myötäillä, jos käyttää hiomapalik-kaa. Sitä kannattaa käyttää myös neliömäi-sen levyn reunoihin, se helpottaa ohjausta.

3

Pyyhi levy liinalla ja hio uudelleen - tällä kertaa hiomakar-keudella 120. Kun levy on hiottu kokonaan, se pyyhitään vielä kertaalleen liinalla ja hiotaan lopuksi karkeudella 240. Levyn reunat hiotaan samalla tavalla.

4

Hio levy vesihiomapaperilla, jonka karkeus on 400. Pese levy vedellä, kuivaa puhtaalla liinalla ja hio karkeudella 600 tai 800. Jos haluat pinnasta erityisen upean, voit viimeistellä karkeudella 1000.

5

Pese pinta uudestaan puhtaalla vedellä ja kuivaa liinalla. Anna levyn kuivua kokonaan ennen kuin käsittelet sen kiviöljyllä tai kiven kiillotusaineella.

Vie aikaa

2-3 tuntia riippuen pinta-alasta.

Hinta

Noin 20 €.

Vaikeusaste

Marmoria on helppo hioa, kunhan työkalut ovat oikeat.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät epäkeskohiomakonetta

Tällä videolla näytetään, mihin kaikkeen epäkeskohiomakonetta voi käyttää. Se on erinomainen työkalu isojen vaakapintojen hiomiseen, lakan ja maalin poistamiseen ja käsittelemättömän puun hienohiontaan. Sen lisäksi koneella voi kiillottaa esimerkiksi öljytyn pöytälevyn.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin