Kori
Thomasin autosta piti alun perin tulla melkein tavallinen mäkiauto. Hän päätti hyödyntää mäkiauton perinteistä laatikko rakennetta mutta veistää osat käsin ja yhdistää ne toisiinsa huomaamattomilla liitoksilla. Thomasilla on kalustepuusepän koulutus, joten hän päätti tehdä korista mahdollisimman tyylikkään ja pyöristää sen kulmat.
Thomas rakensi autonsa männystä, koska se on halpaa ja sitä sattui olemaan tarjolla. Jos hän rakentaisi uuden auton, hän käyttäisi materiaalina jalopuuta.
Auton lähtökohta oli kolmipyöräinen vammaispyörä, jossa oli kaksi vetävää takarengasta ja sopiva tasauspyörästö. Thomas rakensi auton korin pyörän rungon ympärille.
Thomas liitti korin puuosat yhteen tapeilla. Hän päätti käyttää tappeja siksi, että tappiliitokset ovat tarpeeksi kestäviä ja liitokset jäävät näkyviin sen jälkeen, kun osat on hiottu valmiiksi.
Käsijarru
Thomas yritti käsijarrun tekemistä viisi kertaa, ennen kuin löysi sille sopivan muodon.
Jarrun päässä oleva puunuppi on asennettu metallivarteen samalla tavalla kuin veitsen kahva terään. Sopiva messinki kahva löytyi vanhan tavaran kaupasta pitkän etsiskelyn jälkeen.
Thomas nosti auton ilmaan ja kokeili erilaisia jarruvirityksiä. Hän sai neuvoja ja apua kaveriltaan, joka rakentaa ammatik seen polkupyöriä.
Ratti
Thomas on tehnyt ratin aasialaisesta padauk jalopuusta. Se on kovaa, ja sitä käytetään yleensä kalusteiden ja puutyökalujen tekemiseen.
Puun veistäminen oli hidasta ja pikku-tarkkaa, mutta se ei ollut työn vaikein vaihe. Thomas joutui etsimään pitkään sopivaa messinkirengasta ratin keskelle. Lopulta sopiva osa löytyi Bilteman kylpyhuoneosastolta.
Aluksi Thomas teki kahdeksan kulmaisen kehikon padaukpuusta yhdistämällä osat lapaliitoksilla ja liimalla. Puun syyt osoittavat samaan suuntaan joka osassa. Se tekee ratista hyvän näköisen ja varmistaa, että se kestää.
Thomas muotoili ratin yläjyrsimellä ja pyöristysterällä. Sen jälkeen hän hioi ratin sileäksi ja kiillotti sen.