Vahvat kierteet takaavat lujan ankkuroinnin

Betoniin kiinnitetty kierretanko on todella pitävä. Asiantuntijamme näyttää, miten kiinnitys tehdään.

Betoniperustaan on porattu reikiä, joihin injektiolaasti puristetaan.

Johdanto

Näin se tehdään!

Kevytbetoniin, kevyeen huokoiseen tiilis-kiveen ja Leca-harkkoon voi hyvin kiin-nittää postilaatikon, kuivaustelineen tai jotakin muuta. Riittää, kun poraat ja liimaat.

Vankimmat kiinnitykset tehdään kaksikom-ponenttisella injektiolaastilla ja kierretangoilla. Tässä käytetään ITW:n Spit Epomaxia, mutta vastaavia valmistajia on useita. Tuotteen etuna on se, että laasti ei laajene, joten se ei vahingoita perustaa tai kiviseinää.

On erittäin tärkeää, että poratut reiät puhdistetaan kunnolla, ja että kierretangot kierretään sisään niin, että ne työntyvät kunnolla laastiin eivätkä työnny sivuun. Laasti kovettuu nopeasti, täytä siis reiät yksi kerral-laan, muutoin laasti kovettuu ennen aikojaan. Tästä syystä injektiolaastin mukana tulee kolme patruunallista sekoitusputkea.

Pari sekoitusputkea maksaa noin 15 €, ja tällä määrällä kiinnittää jo paljon.

Ohjeet

01
Tee näin 8 Vaihe

1

Ota mitat nyt tehtäviä reikiä varten. Esimerkissä kiinnitetään posti-laatikko, ja tätä varten on porattava neljä 12 mm reikää pieneen valettuun betoniperustaan.

2

Poraa reiät 12 mm poranterällä. Tässä tapauksessa reikien pitää olla 7-9 cm syviä. Neljä kierretankoa pitelee postilaatikkoa pystyssä.

3

Puhdista betoni pölystä harjalla tai käytä pölynimuria. Harjaa pois pöly poratuista rei’istä.

4

Puhdista reiät pölystä puhtaaksi pumpun avulla. Tämä on tärkeä työvaihe, jotta laasti saadaan sitoutumaan betoniin. Puhdista reikä pohjaa myöten. Pulloharjalla voi harjata reiän sivut ja puhdistaa reiän vielä kertaalleen.

5

Purista hieman laastia paperin-palalle. Ensimmäisenä patruunasta ulos tuleva laasti ei ole kunnolla sekoittunut, joten purista patruunasta lisää, kunnes laastin väri on yhtenäinen.

6

Työnnä sekoitusputki mahdollisimman syvälle reikään. Purista laastia patruunasta ja keskeytä 2 cm:n päässä reunasta, jotta kierretanko pystyy painamaan osan laastista ulos.

7

Kierrä kierretanko reikään niin, että kierteet tarttuvat hyvin laastiin. Älä pelkästään työnnä tankoa reikään, ettei kaikki laasti jää alas pohjalle.

8

Näin! Kun laasti on kovettunut, voit kiinnittää siihen tukevasti mutte-reilla vaikkapa postilaatikon, helan tai jotakin muuta.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …