Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tiiviit liitokset vinoihin kulmiin

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vinossa kulmassa toisiinsa yhdistettävät listat ovat aina haaste. Asiantuntijamme näyttää, miten saat listat kauniisti yhteen hyvin vinossakin sisäkulmassa.

Tiiviit liitokset vinoihin kulmiin

Kaksi seinää yhdistävä kulma on harvoin tarkalleen 90°, joten on turha yrittää sahata toista jalkalistaa 45° kulmaan ja koettaa sitten sovittaa toista jalkalistaa siihen.

Se ei vain onnistu. Jiirikulmaakaan ei välttämättä voi hyödyntää sisäkulmissa, joten mikä avuksi? Onneksi asiantuntijamme tietää vastauksen ja näyttää ratkaisun, jonka tuloksena syntyy täydellinen liitos.

Tee näin

1

Tämä katonrajassa oleva kulma on kaukana 90°:sta. Jos sahaat listat 45°:seen, lopputuloksesta ei tule siistiä. Listat on sahattava erilaiseen kulmaan. Nyt selvitämme millaiseen.

2

Kiinnitä kattoon teippi, niin sinun ei tarvitse piirtää kattoon. Maalarinteippi on helppo poistaa käytön jälkeen.

3

Tee merkinnät teippiin asetta- malla vesivaaka tai vastaava molemmille seinäpinnoille ja piirtämällä merkkiviivat. ”Siirrä” kulma-aste tämän jälkeen teipille.

4

Piirrä kulman linja teipille piirtämiesi viivojen risteyskohdan läpi. Ammattikielellä puhutaan puolittamis-linjasta. Käytä apuna terävää viivotinta tai, kuten tässä, säätökulmainta.

5

Säädä säätökulmain viivan mukaan. Jiirikulman voi lukita niin, että se säilyy, kun siirrät sen listaan tai säädät katkaisu-/jiirisahan terää.

6

Siirrä kulma listaan. Aseta säätökulmain niin, että kiinteä sivu myötäilee listan reunaa. Piirrä ohutta terää pitkin. Tee sama toiseen listaan.

7

Jos sinulla ei ole säätökulmainta, voit asettaa listat toistensa päälle kuten kuvassa ja tehdä merkinnät molempiin listoihin. Katonrajassa listoja on kuitenkin hieman vaikea hallita.

8

Sahaa merkkiviivaa pitkin joko hienohampaisella sahalla tai katkaisu-/ jiirisahalla. Kun sahaat vain puolet lyijykynäviivasta pois, linjasta tulee tarkka.

9

Näin! Tiivis liitos, jota ei ole tehty sahaamalla toista listaa 45°:n kulmaan ja sovittamalla tämän jälkeen toista siihen.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): Tiiviit liitokset vinoihin kulmiin
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin