Sahapukin jalkoihin tarvitaan 6 kappaletta 15 x 68 mm:n mäntylautaa, joiden pituus on 120 cm. Ne sahataan 25 astetta jiiriin kummastakin päästä, joten mitaksi tulee 110 cm. Puuhun tehdään merkki 32 cm:n päähän terävästä päästä ja sitten toinen merkki 100 mm:n levyisen laudan keskelle eli 50 mm:n .kohdalle.

Samat merkit tehdään toiseen lautaan. Näiden merkkien kohdalle porataan 8 mm:n reikä. Nyt nämä kaksi lautaa yhdistetään 8 x 70 mm:n pultilla, prikalla ja muttereilla. Kiinnitä joka kohtaan kaksi mutteria - yksi tavallinen ja yksi lukitusmutteri - ja kiristä ne tiukaksi.

Yhdistä loput kaksi lautaparia samalla tavalla. Pane jalat pöydälle ja ota 30 cm:n mitta alkaen terävästä kärjestä. Tähän sijoitetaan poikkipuu, joka pitää jalat yhdessä. Poikkipuu on 15 x 68 mm mäntylautaa, ja sen pituus on 100 cm. Aseta poikkipuu niin, että se on reunimmaisten jalkojen tasalla ja ruuvaa kiinni ruostumattomilla ruuveilla.

Ruuvaa poikkipuu kiinni toiseen jalkapariin niin, että se ulottuu aivan reunaan. Sahapukki on täsmälleen metrin levyinen, joten keskimmäinen jalkapari tulee 50 cm:n päähän kummastakin päästä. Ruuvaa nyt vasemmanpuoleiseen jalkaan yksi ruuvi. Tarkista mitat ja kiinnitä vielä yhdellä ruuvilla.

Nyt sahapukki käännetään ja samanlainen poikkipuu kiinnitetään toisellekin puolelle. Muista, että tämä poikkipuu kiinnitetään eri jalkoihin kuin toisen puolen poikkipuu. Aivan poikkipuun alle kiinnitetään silmukkaruuvi.

Tässä on näppärä niksi. Silmukkaruuvin saa kätevästi paikalleen ruuvinvääntimen ja toisen silmukkaruuvin avulla. Sormia ei siis tarvitse rasittaa vääntämällä silmukkaruuvia. Kiinnitä toinen silmukkaruuvi, käännä sahapukki toisinpäin ja kiinnitä vielä kaksi silmukkaruuvia.Kiinnitä ruuveihin galvanoitu kettinki ja sen toinen pää toisiin jalkoihin. Ketjun ansiosta sahapukki ei pääse kaatumaan.

Sahapukki on valmis. Sen voi nyt pystyttää ja tukea kettingillä. Puunrunko pysyy tukevasti paikallaan ja sahaaminen sujuu vaivattomasti.