Video
Helppo
Vaikea

Jos sekoittaja vaatii vaihtoa, saattaa käydä niin, että hankkimasi uuden sekoittajan kupariputket ovat liian lyhyitä eivätkä yllä sulkuventtiilille saakka.

Putkien jatkamisesta selviää kuitenkin helpolla muutaman kupariputken ja parin helmiliittimen avulla. Helmiliittimet ovat pieniä messinkiliittimiä, joissa on pieni "helmi", joka puristuu automaattisesti kiinni kupariputken ympärille, kun mutteri kiristetään.

TÄRKEÄÄ! Tämä tehtävän saa tehdä itse vain, jos vesiputkissa on sulkuventtiilit, joista vedentulon voi sulkea työn ajaksi.

HELPPO VAIHTO:

1. Mittaa etäisyys nykyisten vesiputkien

ja kromattujen kupariputkien välillä taivutettuasi ensin kupariputkia niin, että ne myötäilevät toisiaan. Jatkoputkien pitää olla 1 cm:n pidempiä kuin kupariputken ja vesiputken välinen etäisyys.

2. Kun jatkoputki on leikattu pituuteen

leikkaa pienellä putkileikkurilla putki, jotta sen muoto ei väänny. Kierrä leikkuria ympäri putkea ja kiristä säätöruuvia neljänneksen verran joka kerta, kun olet kiertänyt putken ympäri.

3. Aseta helmiliitin putken toiseen päähän ja kiristä se

Riittää, että se ”ottaa kiinni”, joten älä kiristä sitä liikaa – se saa vain helmen puristamaan putkea liian kovaa ja putkesta tulee epätiivis.

4. Kiinnitä nyt kupariputki

alapäästä kiinteän vesiasennuksen vierestä. Nytkään ei saa kiristää liikaa, jotta epätiiviyksiä ei pääse syntymään.

5. Yläpäästä kiristettäessä tarvitaan

kaksi jakoavainta: kiristämään ja pitämään toisella vastaan. Tarkista lopuksi, että vesi ei vuoda ulos liitoskohdasta avaamalla päähana. Jos näin tapahtuu, kiristä varovasti liitintä, kunnes tihkuminen loppuu.