Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Valemuuraus

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Sileästä seinästä saa helposti ja nopeasti rapatun muurin näköiseksi, oli kyse sitten pohjarapatusta, kevytbetonista, puulevyistä tai tavallisesta betonista rakennetusta seinästä.

Tarvitaan vain laastia, hiertimiä ja ennen kaikkea tällainen erikoiskaavin, jolla laastiin tehdään kuvioita.Muurari näyttää, miten tästä rumasta betoniseinästä saa rapatun muurin näköisen. Jotta laasti tarttuisi kunnolla, seinä on aluksi pohjustettava sideaineella, joka sekoitetaan veteen suhteessa 1:3.

Tähän käytetään pohjarappauslaastia, joka sekoitetaan veteen niin, että koostumuksesta tulee notkean voidemainen.Laasti levitetään seinään teräslatalla. Aloitetaan alhaalta ja edetään ylöspäin.

Laastikerroksesta tehdään noin 2–3 mm paksuinen, niin että siihen voi raaputtaa saumat. Kun pohjarappaus on tehty koko seinälle, se tasoitetaan niin, ettei teräslatasta jää liikaa särmiä. Työkalut kannattaa huuhdella kunnolla heti käytön jälkeen. Kun pohjarappaus on kuivunut, siihen painellaan tiilimuurin kuviointi saumaraudalla.

Muurari suosittelee painelemaan saumaraudalla vesivaakaa pitkin. Näin varmistetaan, että saumat tulevat vaakasuoraan. Jos pohjarappaus irtoaa jostakin kohdasta, se paikataan laattakauhalla. Pystysuorat puskusaumat määrittävät, mitä limitystä käytetään.

Tässä käytetään ristilimitystä, mutta periaatteessa voit käyttää haluamaasi limitystä. Näin puskusaumoja tulee vain joka toiseen kerrokseen. Tässä käytetään toista saumarautaa, jonka pituus vastaa kokonaisen kiven pituutta.

Pitkän vesivaa’an tai oikolaudan avulla pystysuorat puskusaumat tulevat täysin suoraan.Puskusaumat on nyt tehty joka toiseen kerrokseen, ja niitä on vain puolikkaan kiven välein. Seuraavat saumat tulevat kokonaisten tiilten mukaan.

Kun limitys on valittu, kuvio on jatkossa tehtävä niin, että kaikki puskusaumat tulevat täsmälleen siihen, mihin ne kuuluvat kyseisessä limityksessä. Noin tunnin työn jälkeen muurikuvio on valmis, ja laastin annetaan kuivua ennen töiden jatkamista.

Aikaisintaan vuorokauden kuluttua seinä kostutetaan jäykällä harjalla. Aluksi harjataan harjan takapuolella ja sen jälkeen tavalliseen tapaan, niin että terävät reunat ja irtonainen rappaus poistuvat.

Seuraavaksi seinä rapataan. Tähän käytetään valkoista julkisivulaastia. Tähän laastiin tarvitaan 5-6 litraa vettä 25 kilon säkkiä varten. Ennen laastin levittämistä seinä pitää kastella. Teräslatalle asetetaan iso möykky laastia.

Rappaaminen aloitetaan toisesta alareunasta, ja laastia on tultava joka paikkaan.Kun koko seinä on rapattu, rappaus pyyhitään kostealla sienellä. Sieni tasoittaa pinnan ja poistaa kaikki teräslatan jäljet. Nyt seinä on valmis, ja riippumatta siitä, onko sen pinta kipsilevyä, puuta tai pohjatapettia, siitä saa helposti rapatun tiiliseinän näköisen.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Valemuuraus
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin