Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Voit hitsata itse tyylikkäät pöydänjalat vain 100 eurolla.

Voit hitsata itse tyylikkäät pöydänjalat vain 100 eurolla.

Lankkupöydän kansi voi painaa yli sata kiloa, joten runkomateriaali kannattaa valita huolella. Runko on helpointa tehdä puusta, mutta järeä puurunko lisää pöydän painoa entisestään ja tekee siitä raskaan näköisen. Kaksi metallikehikkoa on täydellinen ratkaisu, sillä teräsjalat näyttävät tyylikkäiltä, ovat keveitä ja kestävät enemmän painoa kuin puu.

Kahden pöydänjalan tekemiseen tarvitaan vajaat seitsemän metriä terästankoa. Onttoa tankoa on helppo käyttää, ja osat voi hitsata yhteen heti, kun tanko on sahattu sopiviksi pätkiksi.

Hyvän lopputuloksen salaisuus

Metallikehikoiden hitsaamisessa on tärkeintä varmistaa, että osat ovat suorassa kulmassa toisiinsa nähden. Jalkojen yläosat kannattaa hitsata suoran alustan päällä. Se varmistaa, etteivät jalat nouse liian ylös ja väännä pöydän kansilankkuja vinoon.

Lataa ohjeet ja opettele hitsaamaan itse

Voit hitsata tyylikkäät pöydänjalat helposti itse näiden ohjeiden avulla. Ohjeet sopivat yhtä hyvin aloittelijalle kuin kokeneelle hitsaajalle.

Pöydänjalkojen hitsaamisessa ei ole mitään vaikeaa, sillä kyse on periaatteessa vain kahden nelikulmaisen tangon yhdistämisestä.

Näytämme, miten:

  • sahaat osat
  • poraat reiät ruuvinkannoille
  • hitsaat rungon yhteen

Tässä jutussa käytetään kaasuhitsauslaitteita, mutta voit käyttää myös halpaa sähköhitsauskonetta, joka maksaa alle 150 euroa.