Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin

Tulosta Tallenna artikkeli

Pyöröjyrsimen timanttiterällä syntyy helposti ja nopeasti reikä esimerkiksi kaakeliin. Sillä voi leikata myös metallia ja puuta. Terällä voi leikata suoraan, vinoon ja veistää myös erilaisia muotoja. Se on erinomainen työkalu, jos haluat leikata kaakeliin reiän, sillä pyöröjyrsin takaa, että kaakeli ei halkea.

Käyttäessäsi tätä konetta on aina muistettava myös kuulosuojaimet ja suojalasit, sillä kone käy jopa 30 000 kierroksen nopeudella. Ensiksi ammattilainen näyttää, kuinka tavalliseen kylpyhuonekaakeliin syntyy reikä erityisellä reikäporalla.

Kone asetetaan tuen varaan niin, että terä lähestyy leikattavaa reikää 45 asteen kulmassa. Kun terä alkaa leikata kaakelia, kone nostetaan pystyyn ja leikataan nopeasti reikä kaakeliin. Timanttiterällä voidaan lisäksi hioa reiän reunat aivan sileiksi.

Koneeseen voi hankkia erilaisia lisäosia ja teriä, joiden avulla voi sekä porata reikiä että leikata eri materiaaleja. Koneen mukana toimitetaan silmukka-avain. Tällä koneella voit leikata kaakeleihin haluamiasi muotoja.

Tässä tehdään kaakelin kulmasta kaareva. Kun leikkuukohta on piirretty, tarvitsee vain pitää terää merkkiviivalla ja muotoilla kaakeli. Leikkaa ensin hiukan koko piirrosviivaa pitkin. Seuraa sitten syntynyttä uraa ja leikkaa koko kaakelin läpi.

Lopuksi pyöristetyn kulman voi vielä hioa tasaiseksi.Tätä konetta voi käyttää moneen muuhunkin työvaiheeseen. Se leikkaa vaivatta puuta, ja sillä voidaan jyrsiä monenlaisia kuvioita ja koristeita.Jos sinulla siis on taiteellista silmää ja talosi numero on esimerkiksi kolme, voit helposti tehdä persoonallisen numerokyltin.

Syvyystuen ansiosta konetta on helppo pitää vakaana samalla korkeudella sen jyrsiessä puuta. Tällä koneella voi työstää myös kipsiä, kuitusementtiä, vanerilevyä ja jopa akryyliä.

Akryylia työstäneet tietävät, että se on hyvin hankala materiaali, koska se halkeaa tai säröilee helposti. Tämän laitteen avulla senkin käsittey sujuu vaivatta.

Kone liukuu helposti tämänkin 6 mm paksun akryylilevyn läpi, eikä reunaan tule minkäänlaisia repeämiä. Tämä malli on 230-volttinen, ja se maksaa noin 200 euroa, mutta nykyään saatavana on myös akkukäyttöinen kone, jonka hinta on noin350 euroa.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Pöyröjyrsimellä reikä kaakeliin
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin