Uppopumppu - mihin sitä tarvitaan?

Uppopumppu on korvaamaton laite monissa tilanteissa ja etenkin silloin, kun kellari tulvii! Lue, miten uppopumppu toimii ja millainen malli kannattaa ostaa.

Uppopumppu: Milloin uppopumppua tarvitaan?

Uppopumppu imee veden pohjan kautta ja pumppaa veden pois letkun kautta.

Mikä uppopumppu on?

Uppopumppu on pieni veteen upotettava pumppu, joka pumppaa ympärillää olevan veden pois letkua pitkin.

Uppopumppu on hyvä olla olemassa siltä varalta, että vesi tulvii kellariin. Uppopumppu on kätevä laite myös kaivon, uima-altaan tai piha-altaan tyhjentämiseen.

Uppopumpun voi asentaa piha-altaan pohjalle, kaivoon tai sadevesitynnyriin.

Miten uppopumppu toimii?

Useimmissa uppopumpuissa on samanlainen rakenne. Niissä on pieni pumppu, joka imee vettä alhaalta ja pumppaa sen pois ylhäältä. Useimmissa uppopumpuissa on kahva, joten niitä on helppo siirrellä paikasta toiseen.

Uppopumppu käynnistyy ja sammuu automaattisesti vedenkorkeuden mukaan. Se tarkoittaa, että uppopumpun voi asentaa pysyvästi esimerkiksi sadevesikaivoon. Uppopumppu tietää, milloin vesi nousee liian korkealle ja pumppaa sitä pois niin kauan kuin veden pinta laskee tarpeeksi alas.

Gardenan videolla näkyy, miten yhtiön likavesipumppu toimii:

Kuinka monta litraa vettä tunnissa uppopumppu pumppaa?

Uppopumput ovat yleensä pieniä, mutta ne siirtävät tunnissa tuhansia litroja vettä. On kuitenkin vaikea tietää, kuinka monta litraa ne pumppaavat tositilanteessa, sillä se riippuu monesta asiasta. Uppopumpun teho riippuu muun muassa siitä, kuinka iso poistoletkun halkaisija on ja kuinka korkealle vesi pitää pumpata.

Uppopumppu: Kuinka monta litraa tunnissa uppopumppu siirtää?

Uppopumput ovat erinäköisiä. Jotkut on tehty kovasta muovista, joidenkin kuoret ovat ruostumatonta terästä.

Millainen uppopumppu kannattaa ostaa?

Ennen uppopumpun ostamista kannatta miettiä tarkasti, mihin sitä aikoo käyttää. Asennatko uppopumpun kaivoon, vai riittääkö sinulle pienempi malli? Ulkoaltaan tai kellarin tyhjentämiseen kannattaa hankkia iso uppopumppu, joka imee sattumia, joiden halkaisija on jopa 25 milliä. Jos tarvitset uppopumppua vain puhtaan veden pumppaamiseen ja pienten altaiden tyhjentämiseen, pärjäät pienellä uppopumpulla, johon mahtuu 5 millin kokoisia hiukkasia.

Uppopumppu: Millainen uppopumppu kannattaa ostaa?

Uimurikytkin käynnistää ja sammuttaa pumpun. Kytkin käynnistyy sen mukaan, millaiselle vedenkorkeudelle se on säädetty.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut