Työhanskat - hyvä ote työstä

Nykyaikaisilla työhanskoilla saa hyvän otteen työstä, ja ne suojaavat käsiä kosteudelta ja teräviltä reunoilta. Kolme paria riittää käytänössä kaikkiin töihin.

Työhanskoista tulee helposti mieleen isot ja paksut nahkahanskat, mutta se ei ole koko totuus: Lähes kaikkiin töihin on tarjolla ohuita, joustavia malleja, joilla saa hyvän otteen työstä.

Rautakaupoissa on niin paljon erilaisia työhanskoja, että niistä voi maksaa itsensä kipeäksi. Todellisuudessa tarvitset vain pari-kolme paria.

Esittelemme tässä jutussa kolmet erilaiset työhanskat, joilla voi tehdä 99 prosenttia kaikista töistä: ohuet yleishanskat, vesitiiviit hanskat ja teränkestävät hanskat, jotka suojaavat käsiä mattoveitseltä ja terävältä metallireunoilta.

Yhteistä kaikille hanskamalleille on se, että ne ovat ohuita ja joustavia, ja niillä saa hyvän otteen työstä.

Useimpiin töihin

Ohuimmat käsineet sopivat useimpiin töihin, jos haluat esimerkiksi välttää saamasta tikkuja sormiin tai likaa kynsien alle tai vain varmistaa erittäin hyvän otteen työkalusta.

Myydään usein ”asentajankäsineinä”, ja yksi pari maksaa runsaan euron.

Kuvassa oleva malli: Portwest A120
Hinta: alkaen 1,20 euroa

Vedenpitävät

Laastin ja betonin käsittely koettelee käsiä. Työskenneltäessä on kuitenkin tärkeää säilyttää sormituntuma. Tämän takaavat vedenpitävät käsineet, jotka ovat yhtä joustavat kuin asentajankäsineet. Ne soveltuvat myös räystäskourujen, viemärien ja muiden kohteiden puhdistamiseen.

Kuvassa oleva malli: ATG MaxiDry
Hinta: alkaen 5,95 euroa

Viiltosuojatut

Vaikka viiltosuojakäsineet näyttävät ja tuntuvat tavallisilta neulotuilta työkäsineiltä, joissa on hyvä pito kämmenissä, ne voivat kestää työkappaleelta luiskahtavan mattoveitsen tai terävän metallireunan aiheuttamat viillot.

Salaisuutena ovat sisäänommellut kuidut, jollaisia on myös metsurin viiltosuojahousuissa.

Viiltosuojakäsineitä on saatavana eri suojaluokissa niiden vahvuuden mukaan. Luokka C riittää työskentelyyn mattoveitsen kanssa.

Kuvassa oleva malli: OX-ON Cut Advanced 9900, cut C
Hinta: alkaen 11,70 euroa

    Lisää samasta aiheesta Työkalut