Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Saha kuin sahalaitos

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pitkätkin levyviillot onnistuvat uudella Ryobi-yhdistelmäsahalla, samoin lyhyet katkaisutyöt ja esimerkiksi jalkalistojen sahaaminen tiettyyn kulmaan.

Kun kaksi eri sahaa yhdistetään yhdeksi laitteeksi, säästyy rahaa. Suurin etu koituu kuitenkin säästyvän säilytystilan määrästä sekä tietenkin laitteiden kuljetuksiin liittyvän vaivan vähenemisestä, jos työkohde on etäällä verstaasta.

Katkaisu- ja pöytäsaha yhdessä

Ryobin uusi RTMS 1800 on katkaisu- ja pöytäsahan yhdistelmä, ja kun 15 kiloa painavan sahan on saanut asennetuksi ja kunnolla kiinnitetyksi, sillä voi ryhtyä sahaamaan sekä pituus- että poikittaissuuntaan. Sahan toimintoihin tutustuminen vie toki kotvan, eivätkä käyttöohjeet ole parhaasta päästä, mutta kun säätämistä on jonkin aikaa harjoitellut, saha toimii oikein hyvin. Siinä on 1800 W:n moottori ja jopa 5 000 kierroksen minuuttivauhti (kuormittamaton).

Yhdistelmäsahan toiminnot

Katkaisusahassa on kaikki tarvittavat toiminnot. Pöytää voi kääntää noin 50° molempiin suuntiin, ja sahaa voi kallistaa vasemmalle niin, että teräkulmaksi tulee 0–45°. Asteikot eivät tosin ole aivan niin selkeitä kuin niiden soisi olevan. Pöytäsahan sahauskapasiteetti puolestaan on 60 mm korkeussuunnassa, mikä on mainio määrä. Pöytää ei kuitenkaan voi kallistaa, ja ohjuri olisi saanut olla parempi – sen koko on hieman alakanttiin isojen levyjen sahaamista ajatellen.

Valmistaudu kohtalaiseen meluun

Saha pitää aika lailla meteliä, ja laserlinjan punaiseen viivaan on opittava luottamaan. Kun sahaa nimittäin kallistaa työstettävää kappaletta kohden, terän ympärillä oleva teräsuojus estää näkemästä kohtaa, johon terän 48 hammasta pureutuvat.

Ryobi RTMS 1800 maksaa noin 300 €.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Ilmoitus: Saha kuin sahalaitos
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin